Kuveyt ilk uydusunu fırlattı

Kuveyt, ilk uydusunu uzaya fırlattığını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.01.2023, 01:01 05.01.2023, 09:24
Kuveyt ilk uydusunu fırlattı

Ülke medyasında yer bulan haberde, 'Kuveyt Sat-1' uydusunun ABD'nin Florida eyaletinde yer alan Cape Canaveral Üssü'nden, Amerikan roket ve uzay aracı üreticisi SpaceX'in 'Falcon 9' adlı roketiyle uzaya fırlatıldığı kaydedildi.

Kuveyt Sat-1'in uzaya ulaşmasının akabinde fotoğrafların ve verilerin iletileceği Kuveyt Üniversitesi Bilim Fakültesi'ndeki istasyonun da hazır vaziyette olduğu belirtilen haberde, bahse konu uydunun, Kuveyt Üniversitesinin 'Kuveyt Uzaya Gidiyor' sloganıyla yapılan bir projesi olduğuna işaret edildi. 


(Arşiv)

Üç sene süren projede 67 kişi görev aldı

Kuveyt Bilim Geliştirme Vakfınca finanse edilen uydu projesinin üç sene sürdüğü vurgulanan haberde, projeyle birlikte gençlerin bu alanda yetiştirilmesinin amaçlandığı ifade edildi. 

Projenin direktörü Ahmed el-Kenderi, söz konusu uydunun, dünyanın çevresinde döneceğini ve uzman ekipçe analiz edilmek üzere görüntüleri ileten yüksek çözünürlüklü bir kameraya da sahip olduğunu duyurmuştu.

Kenderi, muhtelif uzmanlıklar ve bilimsel derecelerden yaklaşık olan 67 kişinin bu projede görev yaptığını dile getirmişti.

Yorumlar (0)