Mağaza kedilere yuva oldu

İzmir'e bağlı Buca ilçesinde batarya, lavabo gibi ürünler satan Murat ve Fatma Yıldırım çifti, sahiplendikleri 12 kediye mağazada bakıyor.

YAŞAM 04.01.2023, 01:30
Mağaza kedilere yuva oldu

Fatma Yıldırım, geçtiğimiz sene sık sık mağazaya gelen hamile kediyle ilgilenmeye başladı.

Art arda doğum yapan ve toplam 12 yavrusu olan kedi, bir aracın çarpması neticesinde öldü.

Kedi yavrularını sahip çıkan Yıldırım çifti, kedilere mağazada bakıyor.



"Sahiplendiremiyorum"

Fatma Yıldırım, basın mensuplarına, annelerini kaybeden kedi yavrularının kendisine 'emanet' olarak kaldığını düşündüğünü kaydetti.

Kedileri sahiplendirmeyi düşündüğünü fakat hiçbirinden ayrılamadığı için bunu yapmaktan vazgeçtiğini ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Sahiplenmek isteyen çok oldu. Bir keresinde neredeyse gidiyordu fakat yapamadım. Almak isteyen kişilerin arkasından ağladım. Eşim çok ciddi olduğumu görünce de sahiplenmek isteyen herkese olumsuz yanıt verdi. Tüm günümüzü beraber geçiriyoruz. Bana hiç zararları yok fakat biri geldiğinde çıldırıyorlar. Pazar günlerinde de gelip kontrollerini yapıyoruz. Ben gelmesem bile eşim geliyor." 



"İsmimiz 'kedili dükkan' oldu"

Mağazanın camekanından görülebilen kedilerin yurttaşların ilgisini çektiğini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Buradan geçen herkes görüyor. Sevenler oluyor, özellikle çocukların hemen dikkatini çekiyor. Çok iyi insanlarla tanıştık. Özellikle kediler için gelenler var. Bir gün bir araba geçiyordu, dolandı yeniden geldi. İşimiz ile ilgili olduğunu sandım fakat geldiler, 'Kedilerinizi sevebilir miyiz?' dediler. Sevip gittiler. Güzel tepkiler alıyoruz. Biri dışarıdan baktığında onlar da camın kenarına toplanıyor. İsmimiz 'kedili dükkan' oldu. Bu şekilde de devam edecek gibi görünüyor. Özellikle sevmek için gelenler oluyor. Ben de bu durumdan dolayı mutluluk duyuyorum." 

Yorumlar (0)