Kritik aşama tamam: Artık görülmeyeni de vuracak

İsmail Demir, 'Göktuğ Projesi' kapsamında testleri süren milli hava-hava füzesi Gökdoğan'da bir aşamanın daha tamamlandığını açıkladı. Radar arayıcı başlık kullanılarak atışı yapılan Gökdoğan'ın bu sene TSK'ya teslim edilmesi amaçlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 10.07.2022, 19:45
Kritik aşama tamam: Artık görülmeyeni de vuracak

Milli hava-hava füzesi Gökdoğan'ın test atışı radar arayıcı başlıkla gerçekleştirildi.

Radar arayıcı başlık kullanılarak atışı yapılan Gökdoğan'ın bu sene TSK'ya (Türk Silahlı Kuvvetleri) teslim edilmesi amaçlanıyor.

İsmail Demir'den paylaşım

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Demir, söz konusu füzeye dair kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yaptı.

Demir, TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu) SAGE (Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü) tarafından sürdürülen projeye dair, şu ifadelere yer verdi:

"Gökdoğan görülmeyen şeyleri de vuracak... Göktuğ Projesi çerçevesinde testleri devam eden milli hava-hava füzelerimizden 'Gökdoğan Görüş Ötesi Füze', radar arama özellikli başlıkla atışını gerçekleştirdi ve kritik bir aşama daha tamamlanmış oldu. Bozdoğan ve Gökdoğan füzelerimizi bu sene Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim ediyor olacağız. Türk milletine verdiğimiz bu bayram armağanı için emeği geçen tüm arkadaşları kutluyorum."
 

Yorumlar (0)