Wimbledon'da şampiyon belli oldu

Sezonun 3'üncü grand slam tenis turnuvası olan Wimbledon'da tek erkeklerde kupayı, Nick Kyrgios'u 3-1 mağlup eden Novak Djokovic kazandı.

SPOR 10.07.2022, 20:15
Wimbledon'da şampiyon belli oldu

Londra'da gerçekleştirilen çim kort turnuvasının tek erkekler şampiyonunu ilan edecek olan müsabakada, 1 numaralı seribaşı Sırbistanlı Djokovic ile kariyerindeki ilk grand slam finaline çıkmayı başaran Avustralyalı Kyrgios kozlarını paylaştı.

Sert servisleriyle maça hızlı bir başlangıç yapan dünya 40 numarası Kyrgios, 5'inci oyunda Djokovic'in yaptığı basit hataları da değerlendirerek servis kırdı: 3-2

Bu avantajını kalan kısmında iyi bir şekilde kullanan ve servis üstünlüğünü Djokovic'e kabul ettiren 27 yaşındaki Kyrgios, ilk seti 6-4'lük skorla kazanmasını bildi.

Djokovic, 4'üncü oyunda ritmi bozulan Avustralyalı raketin servisini kırarak 3-1 öne geçmeyi başardı. 9'uncu oyunda 40-0 geriye düşen Sırp raket, rakibi dört defa servis kırma puanı atmasına karşın bu bölümü kazandı ve ikinci seti 6-3'le alarak skora dengeyi getirdi: 1-1

Şampiyon Djokovic

Çekişmeli geçen 3'üncü sette sinirlerine hakim olmakta bir hayli zorlanan ve seyircilerle tartışan Kyrgios, konsantrasyon problemi yaşadığı servis oyununu gerçekleştirdiği çift hatalar sebebiyle kaybetti. Bu avantajı da iyi değerlendiren Sırp tenisçi, etkili backhand vuruşları sonucunda seti 6-4'lük skorla kazanarak öne geçti: 2-1

Her iki tenisçinin de risk almadan servise odaklandığı 4'üncü set, 6-6'lık eşitliğin akabinde tie-break'e taşındı. Bu kısımda uzun rallilerden galip ayrılan 35 yaşındaki tenisçi, deneyiminin de yardımıyla rakibine 7-3'lük skorla üstünlük kurarak seti 7-6, müsabakayı ise 3-1 kazandı.

Son dört Wimbledon'dan da galip ayrılan Djokovic, turnuvada 7'inci defa kupaya uzandı.

Öte yandan Kyrgios, rakibine ilk defa yenildi.

2 milyon sterlin kazandı

Sırbistanlı raket, 21'inci grand slam şampiyonluğunu elde ederek tek erkeklerde 20 şampiyonluğu olan İsviçreli raket Roger Federer'i geride bırakırken, bahse konu alanda zirvenin sahibi olan İspanyol raket Rafael Nadal'ın rekoruna (22) biraz daha yaklaştı.

Grand slam turnuvalarında 32'inci kez finale çıkan Djokovic, söz konusu alanda ise Federer (31) ve Nadal'ı (30) geçti. Öte yandan Djokovic, 2 milyon sterlin (yaklaşık olarak 42 milyon lira) para ödülünü de kazandı.

Yorumlar (0)