Koronavirüse karşı biyolojik numune kabini yapıldı

Eskişehir'de bir plastik imalat şirketi, sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla 5 adet biyolojik numune alma kabinini şehirdeki hastanelere bağışladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.04.2020, 11:14 12.04.2020, 12:47 Hanife
Koronavirüse karşı biyolojik numune kabini yapıldı

Yeni tip koronavirüsüne (Kovid-19) karşı en ön cephede mücadele eden sağlık çalışanlarına tüm Türkiye'de destek sürüyor. Eskişehir'de de bir plastik imalat şirketi, sağlık çalışanlarının hizmet koşullarını iyileştirmek için kolları sıvadı.



Toplam 5 adet biyolojik numune alma kabini Eskişehir Şehir Hastanesi ve Osmangazi Üniversitesine özel olarak geliştirilerek hediye edildi. 

Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı'na konuşan şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Metin Saraç, cephe gerisinde sağlık çalışanlarına destek olmak amacıyla ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 

"Biz cephe gerisinde elimzden geldiğince destek olacağız"

Hazırlanan biyolojik numune alma kabinleri hakkında bilgi veren Saraç, "Eskişehir Şehir Hastanesinden bize biyolojik numune alma kabinleri ile ilgili bir talep geldi. Bu kabinler sağlıkçılar için önemli. Doktor kabinin içine giriyor ve hasta gelince kabinin dışından numune alabiliyor. Numuneler küçük bölgelerden alınıyor ve temas riski önlenmiş oluyor. Talep üzerine 3 tane kabini hızlı bir şekilde yapıp teslim ettik. 2 tane de önümüzdeki hafta Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine bağışlayacağız. Biz cephe gerisinde elimizden geldiğince sağlık çalışanlarına destek olmaya devam edeceğiz. Bu bizim insanlık görevimiz" ifadelerini kullandı.

"Bu dönem bir dayanışma dönemi"
Saraç, "Bakım atölyesinde kalabalık bir ekip kurduk. 5-6 kişinin çalışmasıyla yaklaşık 3 günde 3 tane kabini hazırladık. Bu durum özel bir durum olduğu için bütün sanayicilerimize, bütün işverenlerimize ve ilgili herkesin bu mücadeleye katkı sağlayabileceğini düşünüyorum. Bu dönem bir dayanışma dönemi. İnsanların ve kurumların birbirleriyle bir dayanışma içerisine girmesi gerekiyor. Herkes elinden geldiği kadar, ekonomik gücü yettiği kadar ihtiyaçlara çare bulmalı, hatta kendisi talepleri araştırmalı”

Yorumlar (0)