Koronanın başlarında Dünya'da değildi! Dönmek için hazırlanıyor

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda altı ay boyunca görev yapan NASA astronotu Chris Cassidy, korona salgınıyla mücadele eden Dünya'ya dönmek için hazırlık yapıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2020, 21:17 21.10.2020, 17:25
Koronanın başlarında Dünya'da değildi! Dönmek için hazırlanıyor

İki Rus kozmonot Anatoly Ivanishin, Ivan Vagner ve NASA astronotu Chris Cassidy geçtiğimiz nisan ayında Uluslararası Uzay İstasyonu’na fırlatılmıştı.

Uzayda geçirmiş oldukları 6 aylık zaman diliminde astronotlar birçok görevi başarıyla yerine getirmişti ve artık Dünya’ya tekrar dönme planları yapıyor.

Chris Cassidy, koronavirüs salgınıyla boğuşan bir gezegene dönüş için şimdiden maskesini takarak sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşımda bulundu.

“Yeni gerçeklik için kendimi eğitiyorum”

Cassidy, yaptığı açıklamada, “Çarşamba günü eve döndüğümde, karşılaşacağım yeni gerçeklik için kendimi eğitiyorum.” dedi.

Cassidy ve iki arkadaşı 2020’nin Nisan ayında ISS’e fırlatıldığında Dünya’da koronavirüs salgını şimdiki kadar kötü bir durumda değildi.

John Hopkins Üniversitesi verilerine göre astronot uzaya fırlatıldığı dönemde dünyada 150 bin can kaybı ve 2.1 milyon vaka bulunuyordu. Fakat günümüzde bu sayılar 1.1 milyonun üzerinde can kaybı ve yaklaşık 5 milyon vakayı buldu.

6 ay boyunca Cassidy uzayda ne yaptı?

Astronot Chris Cassidy, uzay istasyonunda yoğun bir zaman geçirdi, çeşitli bilimsel deneylerde bulundu ve toplamda dört uzay yürüyüşü esnasında gerekli bakımları yaptı.

Bununla birilkte istasyondaki hava kaçağını bulmak adına çalışmalar yürüten Cassidy son olarak Dünya’dan ISS’e gönderilen 23 milyon dolar değerinde tuvaletin de kurulumunu gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)