FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 31 gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ'nün TSK yapılanmasına ilişkin soruşturmada içlerinde muvazzaf askerlerin de olduğu 31 şüpheli için gözaltı kararı çıktı.

GÜNDEM 20.10.2020, 21:49 20.10.2020, 21:53
FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 31 gözaltı kararı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına dair yürütülen soruşturma dahilinde, örgüt içi haberleşme için kullanılan ankesör-sabit hattan irtibat kurdukları belirlenen ve aralarında muvazzaf subayların da yer aldığı 31 şüpheliye ilişkin gözaltı kararı verildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nda yürütülen soruşturma dahilinde, FETÖ’nün TSK yapılanması içinde faaliyetlerini yürüten askerlerden sorumlu, örgütün içinde öğretmen olarak ifade edilen sivil şahıslarca kullanılan ankesörlü telefonlarla irtibat sağlanmasına dair yeni isimlere ulaşıldı.

31 kişiye gözaltı

Savcılık, aralarında üsteğmen, muvazzaf albay ve astsubayın da yer aldığı 31 şüpheli için gözaltı kararı çıkardı.

Savcılığın verdiği talimatla harekete geçen İstanbul İl Jandarma Komutanlığı’nca şüphelilerin yakalanmasına dair İstanbul merkezli 16 ilde eş zamanlı olarak operasyon yapıldı. 20 şüpheli operasyon sonucunda gözaltına alındı. Kalan 11 şüphelinin ise yakalanmasına ilişkin çalışmaların sürdüğü kaydedildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkan şüphelilerden 3’ünün görevde olduğu, 2 tanesinin görevden geçici olarak uzaklaştırıldığı, 1’inin istifa ettiği, 1’nin meslekten ihraç edildiği, 1’inin emekli ve kalan 23 kişinin ise kapatılan asker okul öğrencisi olduğu kaydedildi.

Yorumlar (0)