Koronada sadece vakalar değil, internet kullanımı da arttı!

Dünya genelinde 1.5 milyondan fazla kişinin yaşamını yitirmesine yol açan yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle birçok insan evde daha fazla vakit geçirmeye başladı. Böylece hem internet hem de akıllı telefon kullanımı da önemli düzeyde artış gösterdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 05.12.2020, 11:35
Koronada sadece vakalar değil, internet kullanımı da arttı!

Konuya ilişkin bir araştırma Almanya'da bulunan Medya Dairesi tarafından gerçekleştirildi. Söz konusu araştırmada, gençlerin bir gün içerisindeki internet kullanımının, 2019 senesine göre 53 dakika artış gösterdiği ifade edildi. Böylece gençlerin bir günde 4 saatten fazla internet kullandıkları tespit edildi. 

2019 senesinde internet kullanımı 205 dakikaydı. Söz konusu süre, yeni tip koronavirüs (Covid-19) süreciyle beraber 258 dakikaya çıktı. 

Medya Dairesi tarafından 8 Haziran-20 Temmuz'da gerçekleştirilen araştırmaya 1.200 genç katılım gösterdi. Söz konusu araştırma, gençlerin bir gün içerisinde 4 saat 18 dakika internet kullandıklarını gösterdi. Genç insanların 3'te biri interneti eğlence için kullanıyor. İnternet en az herhangi bir konuda bilgi bulmak için kullanılıyor.

Dijital oyunlara genç erkekler tarafından bir gün içerisinde ortalama olarak 2 saat 39 dakika ayrılıyor. Söz konusu oyunlara genç kızlar tarafından bir gün içerisinde ortalama olarak 1 saat 21 dakika ayrılıyor. 

Gençler sadece interneti değil, televizyonu da daha fazla kullanıyor. 12-19 yaş grubunda bulunan insanlar, bir gün içerisinde 2 saatten daha fazla bir zamanı televizyon izlemeye ayırıyor.

WhatsApp, gençlerin en fazla kullandığı mesajlaşma uygulaması oldu. Söz konusu uygulamayı gençlerin yüzde 94'ü haftada birden çok defa kullanıyor. Öğrencilerin yüzde 85'ten fazlası da kendi sınıflarıyla WhatsApp üzerinden bir gruba sahip. 

Instagram'ı da gençlerin yüzde 72'si haftada birden çok defa kullanıyor. TikTok uygulamasını kullananlar da yüzde 19 oranında arttı. Kadınların 5'te 2'si düzenli bir şekilde TikTok aracılığıyla iletişim sağlarken, erkeklerin 4'te 1'i bu uygulama aracılığıyla iletişim sağlıyor.

Yorumlar (0)