Almanya: Türkiye'nin dolduracağı bir boşluk bırakmayalım!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Joe Biden yönetimi ile beraber Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa'nın tekrar stratejik ortaklık kurması gerektiğini ifade etti. Maas, Türkiye ve Rusya'nın dolduracağı bir boşluk bırakılmaması gerektiğini söyledi.  

DÜNYA 05.12.2020, 11:54 06.12.2020, 17:38
Almanya: Türkiye'nin dolduracağı bir boşluk bırakmayalım!

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Amerika Birleşik Devletleri'nde (Covid-19) Joe Biden'ın başkanlık koltuğunu devralacağını hatırlattı.

Almanya Dışişleri Bakanı Maas, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) uluslararası sahneye geri döneceğini ve bunun birçok şeyi değiştireceğini söyledi.

Maas, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile iş birliği yaklaşımına destek verdiklerini belirtti. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Avrupa'nın tekrar stratejik ortaklık kurması gerektiğine dikkat çeken Maas, Suriye ve Libya'ya işaret etti. Maas, buralarda olduğu gibi Rusya veya Türkiye'nin dolduracağı bir boşluğun bırakılmaması gerektiğini aktardı.

"ABD ile ittifak içerisinde olacağız"

Maas, otokratik aktörlere oynamaları için alan sunulmayacağını kaydederek, Avrupa ülkelerinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ittifak içerisinde insan haklarını, demokrasiyi ve barışı güvence altına almak amacıyla çalışacağını söyledi. 

"Avrupa ayağına güç kazandırmak istiyoruz"

Avrupa'nın Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) hakkında yeni yeteneklere sahip olduğunu aktaran Maas, söz konusu örgütün Avrupa ayağına güç kazandırmayı hedeflediklerini belirtti.

"Güvenlik politikalarını biz belirliyoruz"

Maas, Avrupa ülkelerinin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü'nde (NATO) Afrika, Akdeniz ve Orta Doğu'daki güvenlik politikalarını belirlediğine dikkat çekerek, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile iyi bir ortaklık için bu yolda ilerlenmesi gerektiğini ifade etti.

"Siyasi menfaatlerimizi beraber tanımlamalıyız"

Bölgesel anlamdaki siyasi menfaatlerinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile beraber tanımlanması gerektiğini aktaran Maas, İran veya Çin'e karşı nasıl hamlelerde bulunulacağının düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Maas, Irak veya Afganistan'daki sorumluluklarının nasıl uygulanacağının da değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, artık eski zamanlara dönmeyi ümit etmenin yanlış olacağını kaydetti.

"ABD artık dünya polisi olmayacak"

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) "dünya polisi" rolünü yeniden üstlenmeyeceğini aktaran Maas, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Afganistan'da bulunan askerlerini çekme kararına da değindi.

"Alman askeri de bırakılmayacak"

Maas, Amerikan askerlerinin tamamen çekilmesi durumunda Afganistan'da bulunan bütün askerlerin güvenliğinin riske atılabileceğine dikkat çekerek, güvenliğin sağlanmaması durumunda Afganistan'da hiçbir Alman askerinin bırakılmayacağını söyledi.

Yorumlar (0)