İşte dünyanın 3B yazıcıyla üretilen en büyük teknesi!

Maine Üniversitesi ekibi büyük bir başarı elde etti. Ekip 3B baskılı modellemeyle ürettiği dev tekneyle üç ödüle layık görüldü. Tekne hiçbir problem olmaksızın yüzebiliyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.10.2019, 12:52
İşte dünyanın 3B yazıcıyla üretilen en büyük teknesi!

Maine Üniversitesi’nde UMaine ekibi, dünyanın en büyük prototip polimer 3B yazıcısını kullanarak dünyanın en büyük 3 boyutlu baskı teknesini inşa etti. Tekne aynı zamanda dünyanın en büyük 3 boyutlu olarak basılmış olan nesnesi ünvanına da sahip oldu.

Üniversite bu tekne ile birlikte üç ödüle layık görüldü.

İşte teknenin üç günlük inşasının görülebileceği yarım dakikalık hızlandırılmış video…

UMaine’in Gelişmiş Yapılar ve Kompozitler Merkezi, hazırlanan tekneyi geçtiğimiz günlerde tanıttı ve Guinness World Records’un yetkilileri de grubun gerçek anlamda 3 yeni kayıt yaptığını doğrulamak üzere hazırda bulundu.

3 metre uzunluğunda 5 bin kiloluk geminin denize elverişliliği çok yönlü dalga havzası ve performans testleri de labaratuvar ortamında gerçekleştirildi.

3B yazıcılarla minimalist tasarımlardan dev nesnelere birçok ürün basılabiliyor.

Hazırlanan bu dev boyutlardaki tekne son sınırın bu olduğu ihtimalini aklınıza getirmesin. Basın bülteninde iddia edilene göre 3B yazıcı sınırları zorlanırsa 30 metre uzunluğa, 7 metre genişliğe ve 3 metre yüksekliğe kadar nesneleri basabilme özelliğine sahip.

Etkinlikten görüntüler:

Yorumlar (0)