Trump'tan bir skandal daha! Öcalan'ın "manevi oğluyla" görüşmüş 

ABD Başkan Yardımcı Mike Pence, ABD Başkanı Donald Trump'ın, terör örgütü PKK/YPG'nin Suriye uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözde komutanı Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini ifade etti. PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, Mazlum Kobani adlı terörist için "manevi oğlum" tabirini kullanmıştı.

DÜNYA 15.10.2019, 11:57 15.10.2019, 12:00
Trump'tan bir skandal daha! Öcalan'ın "manevi oğluyla" görüşmüş 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD Başkanı Donald Trump'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Suriye'de acil bir ateşkes istediğini aktardı. Pence, Trump'ın Erdoğan'dan Ayn el Arab (Kobani) için "saldırmama garantisi" talep ettiğini ve Erdoğan'ın da Trump'a bu konuda güvence verdiğini bildirdi. 

Diğer yandan Pence, Trump'ın terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın "manevi oğlum" dediği terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin ile de görüştüğünü kaydetti.

Görüşmenin detayları açıklandı

ABD Başkanı Trump'a yakınlığıyla bilinen Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Trump'ın Erdoğan ve PKK/YPG/SDG'nin sözde komutanı ile yaptığı telefon görüşmelerinin ayrıntılarını bildirdi. Graham'ın paylaştığı belgelerde terörist ile yapılan görüşmede şu konuşmaların geçtiği kaydedildi:

"En az bunun kadar önemli bir hamleyle Başkan Trump, Suriye'de DAEŞ'e karşı en önemli saldırılara öncülük eden Kürt güçlerinin lideri General Mazlum ile de görüştü. Başkan Trump, General Mazlum'a Türkiye'nin işgalini durdurmak için elinden gelen her şeyi yapacağını ve müzakere yoluyla tüm partilerin fayda sağlayacağı bir uzlaşmanın sağlanmasını istediğini söyledi."

Kırmızı listede bulunuyor

Abdullah Öcalan'ın "manevi oğlum" dediği ve asıl adı Ferhat Abdi Şahin olan terörist Mazlum Kobani, Türkiye'nin üst düzey arama listesi olan kırmızı listede bulunuyor.

Yorumlar (0)