iPhone 12 mini satışları beklenildiği gibi gitmiyor

Apple’ın iPhone 12 ile benzer özelliklerdeki küçük ekranlı iPhone’u mini, gelen ilk satış verilerinde önceki bazı telefonlarının gölgesinde kaldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 16.12.2020, 13:09
iPhone 12 mini satışları beklenildiği gibi gitmiyor

Apple’ın ekim ayında tanıtımını yaptığı iPhone 12 serisinde en uygun fiyatlı model olan mini, 10 bin liralık fiyatıyla 23 Aralık tarihinde Türkiye’de de kullanıcılara sunulacak.

Apple tarafından iPhone 12 ile benzer donanım özellikleri bulunan iPhone 12 mini modelleri için güven oldukça yüksekti. Fakat ilk gelen bilgilere göre, tüketicilerden mini telefona beklenilen ilgi gelmedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 büyük operatörün satışları dikkate alındığında, iPhone 12 mininin yüzde 4-5 gibi bir yeri bulunuyor. iPhone 12 ise yüzde 24-33 arasında satış verisiyle devam ediyor.

Tüketiciler küçük ekrana ilgi göstermedi

Telefonun küçük ekranlı olması ve bu segment içinde iPhone SE 2020 modelinin de bulunması, tüketicilerin mini modelini listesine almamasına sebep oluyor.

Öte yandan bu telefonlar yaklaşık olarak 2 aydır satışta olduğundan satış verilerine ilişkin net bir araştırma yapmak mümkün olmuyor. Bundan dolayı yılın satış verileri gelecek senenin ilk aylarından sonra ortaya çıkacak.

Bir de iddia: Apple’ın iPhone 13 için tek bir ekran boyutu üzerine çalıştığı konuşuluyor. Eğer iddialar doğruysa bu atılım küçük ekranlı iPhone macerasının istenildiği gibi gitmediğinin de bir kanıtı olabilir.

Yorumlar (0)