İnternet Vergi Dairesi'ne Giriş Ve Yapılabilecek İşlemler

İnternet Vergi Dairesi’ne giriş için intvrg.gib.gov.tr veya www.gib.gov.tr adresini kullanabilirsiniz. Gelen ekranda ‘İnternet Vergi Dairesi’ yazan bir kutucuk göreceksiniz.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.06.2020, 03:08 02.06.2020, 03:20
İnternet Vergi Dairesi'ne Giriş Ve Yapılabilecek İşlemler

İnternet Vergi Dairesi’ne giriş için intvrg.gib.gov.tr veya www.gib.gov.tr adresini kullanabilirsiniz. Gelen ekranda ‘İnternet Vergi Dairesi’ yazan bir kutucuk göreceksiniz. Bu tıklandığında sizi intvrg.gib.gov.tr adresine yönlendirecektir. Ayrıca GIB mobil uygulamasını App Store veya Google Play üzerinden de indirerek, uygulama üzerinden de giriş yapılabilir. Ancak sözcükler birbirine çok benzediği için burada belirtmekte fayda vardır.

intvrg.gib.gov.tr adresine giriş yaptığınızda; karşımıza çıkan sayfada Şifresiz İşlemler, TC Kimlik No ile Giriş, Kullanıcı Girişi, e-Devlet Kapısı Kimlik Doğrulama Sistemi gelmektedir.

Şifresiz İşlemler

GİB’nin iyileştirme çalışmaları neticesinde ‘şifresiz işlemler’ interaktif vergi dairesi’ne taşınmıştır. Şunu belirtmek gerekir ki; ‘İnteraktif Vergi Dairesi’ ile ‘İnternet Vergi Dairesi’ ayrı şeylerdir.

internet vergi dairesi

 İnteraktif Vergi Dairesi’nde şifresiz yapılabilecek işlemler;

-Motorlu Taşıtlar menüsü (ÖTV 2A Beyanname İşlemleri- 22 Seri Nolu, ÖTV 2A Ödeme Belgesi Sorgulama)

- Araçlarım menüsü (Motorlu taşıtlar vergisi hesaplama, kasko değerleri)

- Hazır beyan sisteminde vergi hesaplama

- Mükellef dosyası menüsü (Gümrük giriş ve çıkış beyannameleri, E-Vergi levhası sorgulama, E-Ticaret gümrük beyannameleri)

-Genel sorgulama ve hesaplama işlemleri menüsü (Vergi kimlik numarası sorgulaması, yabancılar için vergi kimlik numarasından sorgulama, vergi kimlik numarası doğrulama, 2004-13 sayılı genelge gereğince re’sen terk ettirilen mükelleflere ait sorgulama)

-Hesaplamalar menüsü (Gecikme zammı ve faizi, gecikme zammı ve faizi tefe, GMSİ hesaplama, gelir vergisi, 7020-7143 gecikme zammı ve faizi Yİ-ÜFE)

internet vergi dairesi

TC Kimlik No İle Giriş Nasıl Yapılır?

İnternet Vergi Dairesi’ne TC Kimlik no ile giriş yapmak istediğinizde, sizden; gün-ay-yıl olarak doğum tarihiniz, anne kızlık soyadı 1.ve 2. harfleri, anne-baba-eş-çocuk TC kimlik numaraları istenir. Bu alana herhangi birinsin kimlik numarasını yazabilirsiniz. Sarı zeminli alanda çıkan 5 haneli rakamı da ‘doğrulama kodu’ alanına girip, Giriş butonuna bastığınızda giriş yapabilirsiniz.

İnternet Vergi Dairesi’ne girdiğinizde Vergi Dairesi’ne gitmeden yapabileceğiniz bazı işlemler şunlardır:

  • Borç sorgulama ve ödeme (Taşıt vergi- ceza borcu sorgulama ve ödeme, harç sorgulama ve ödeme, yapılandırılmış vergi borcu sorgulama ve ödeme, genel borç sorgulama ve ödeme, tahakkuk- tecil fiş numarası ile borç sorgulama ve ödeme, borç talepleri listeleme, ödeme ve alındı sorgulama)
  • Beyanname işlemleri (Hazır beyan ve ödeme tablosu arama işlemi)
  • Genel sorgulama ve hesaplama işlemleri (Dilekçe sorgumla, diğer sorgulamalar, hesaplamalar, yeni nesil ÖKC satış sorgulama)
  • Mükellef işlemleri (E-Haciz bildirileri işlemleri, Borcu Yoktur-Mükellefiyet yazısı, E-Yoklama Fişi, Mükellef geri bildirim sistemi, ihbar bildirimi)
  • E-Tebligat Başvuru İşlemleri
Yorumlar (0)