Instagram TikTok’un o özelliğini getiriyor

Instagram tıpkı TikTok’ta olduğu gibi videoların arkasına müzik ekleyebilme ve yavaşlatabilme özelliğinin bulunduğu yeni bir eklenti üzerinde çalışıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 12.11.2019, 19:10
Instagram TikTok’un o özelliğini getiriyor

Dünyaca ünlü sosyal ağ Instagram ve ve TikTok uygulaması arasında adeta bir güç mücadelesi yaşanıyor. Son zamanlarda yükselişte olan ve kullanıcıların videolarını çekip bir müzik eşliğinde paylaşabilmesine olanak tanıyan TikTok plaftormu gücünü sürekli arttırarak gitgide daha çok kullanıcıya erişmeye başladı.

Bu durum Google’ın sahibi olduğu Instagram’ın dikkatinden ise kaçmadı. Instagram şimdi de yaptığı yeniliklerin arasına TikTok’takine çok benzer özellikler getirmeye hazırlanıyor. TikTok’ta olduğu gibi yeni özelliklerle birlikte artık kullanıcılar videolarının arkasına müzik ekleyebilecek. AR yani sanal gerçeklik efektleri ekleyebilecek ve videolarını hızlandırabilecekler.

Konuyla ilgili açıklama tersine mühendisilk uzmanı Jane Manchun’dan geldi. Manchun Wong yeni özelliklerle Instagram’ın TikTok yolunda olacağını açıkladı.

Sahneler adı verilen bu özelliğin Instagram’a ne zaman geleceği şimdilik belli değil. Konuyla ilgili çalışmalar tamamlanıp beta testler gerçekleştirildiğinde detayları sizlerle paylaşacağız.

Yorumlar (0)