Honda vites attı

Honda önümüzdeki 2 yıllık programı için radikal bir karar aldı. Marka, 2022 yılında tüm Honda modellerinin hibrit ya da elektrikli olacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.10.2019, 17:05
Honda vites attı

Honda 2022 yılında tüm modellerinin elektrikli ya da hibrit olacağını açıklarken aynı zamanda 3 yıl içinde 6 yeni modelden oluşacak yeni bir seri sunacağını duyurdu.

Honda geliştirdiği teknolojiye duyduğu güvenle "Elektrik Vizyon" stratejisine hız kazandırdı. "Elektrik Vizyon"un bugün Amsterdam'da düzenlenen toplantısında konuşan Honda Motor Avrupa Kıdemli Başkan Yardımcısı Tom Gardner markanın hedeflerini anlattı.

Gardner tarafından yapılan açıklamada, daha önce tüm modellerin hibrik ya da elektrikli olması için belirlenen yılın 2025 olduğunu ancak bu hedefi 2022 yılına çektiklerini söyledi. Açıklamaya göre Honda 36 ay içinde 6 yeni modelden oluşan bir seri sunacak. 

"e:Technology"

Honda bu hedeflere ek olarak tüm hibrit ve elektrikli araçlarını tek bir küresel isim altında birleştirecek yeni markasını da hayata geçirdi. Bu strateji kapsamında üretilecek tüm elektrikli ve hibrit araçlar "e:Technology" markası bünyesinde olacak. Bu marka çatısı altında üretilen ve e:HEV logosu taşıyan ilk model yeni nesil Jazz oldu. Honda'nın küçük segmentteki başarılı temsilcisi, iki motorlu gelişmiş hibrit teknolojiyi kullanıma sunacak.

Daha çevreci ve ekonomik teknolojiler

Yapılan toplantıda Honda, Avrupa'nın çok önemli enerji tedarikçilerinden biri olan Vattenfall ile işbirliğini de ilan etti ve enerji yönetimi konusunda bir sonraki adımını açıkladı. Honda, Vattenfall ile işbirliği kapsamında yenilenebilir enerjiden yararlanan, özellikle elektrikli otomobil kullananlar için özel tasarlanmış esnek enerji sözleşmelerini hayata geçirecek niyet mektubunu imzaladıklarını duyurdu.

Açıklamada yeni Honda Jazz ile ilgili olarak, aracın iki motorlu hibrit güç ve aktarma sistemi ile satışına başlanacağı da belirtildi. Bu sistemin son derece akıcı bir sürüş performansı ile gelişmiş bir yakıt tasarrufu ile ekonomik bir kullanım sunacağı aktarılan bilgiler arasında.

Honda yeni nesil Jazz ile birlikte crossover tasarımını tercih eden sürücülere hitap etmek üzere "Crosstar" versiyonunu da ürünleri arasına kattı. Standart sürüm ile aynı motor yapısı ve iç mekan tasarımına sahip olmasının yanında yeni Crosstar yerden daha yüksek olması, farklı ön ızgara tasarımı, su geçirmeyen döşemeler ve entegre tavan barları gibi özelliklerle standart modelden farklılaşacak.

Yorumlar (0)