Google’a cinsel taciz soruşturmaları sürüyor!

Google’ın çatı şirketi Alphabet, yöneticilerin, çalışanlarına karşı işlenen cinsel taciz ve istismar suçlamalarını nasıl ele aldığını araştırıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 07.11.2019, 10:29
Google’a cinsel taciz soruşturmaları sürüyor!

Google, bu yılın başlarında açılan hissedar davalarının dosyalarında da cinsel taciz ve istismar iddialarıyla karşıya karşıya kaldı.

Google’ın çatı şirketi Alphabet, hissedarlarla ilgili cinsel taciz ve istismar davalarını şirket içinde de değerlendirmek üzere “özel bir komite” oluşturdu.

Alphabet, cinsel taviz ve istismarı soruşturmalarını özel bir hukuk bürosu ile birlikte yürütüyor.

Cinsel taciz ve istismar binlerce Google çalışanını sokağa döktü!

2018 yılında ortaya atılan Google yöneticilerin çalışanlarına cinsel taciz ve istismar yaptığı iddiaları çalışanlar arasında büyük tepkiye neden olurken, Google bu iddiaları ele alış şekli gerek firma içinde gerek firma dışında büyük tepkiye yol açmıştı. 2018 yılının sonlarına doğru binlerce Google çalışanı, “Google’ın cinsel taciz ve istismar yaptığı” iddialarını ele alış şeklinden dolayı ofislerine karşı grev yaptı ve sokağa dökülüp Google’ı protesto etti.

Google CEO'su Sundar Pichai özür diledi


Hindistan doğumlu Sundar Pichai - Ağustos 2015'ten beri Google CEO'su

Protestolar karşısında Google’ın CEO'su Sundar Pichai, iddialara karşı tutumundan dolayı özür diledi ve iyileştirme vaadinde bulundu.

Alphabet, dava komitesi oluşturdu


Çatı şirket Alphabet'in yapısal şeması

Şirket sözcüsü, “2019 yılının başlarında, Alphabet’in yönetim kurulu, üstü düzey yöneticilerin geçmişteki işyeri davranışları ile ilgili çeşitli davalarda iddialarını değerlendirmek üzere özel bir dava komitesi oluşturdular.” dedi.

Ocak ayında, Alphabet iki üst düzey yöneticiye “cinsel tacizde bulunduğu” iddialarından ötürü soruşturma başlatmasına rağmen şirket olarak yasal işlemlerle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı.

Duruşmalarda Alphabet'e danışılabilir

Google’ın yönetim kurulunun cinsel taciz ve istismarların üstünü örtme teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla Google’a açılmış iki adet davanın duruşma celseleri halen sürüyor.
Süren duruşmalarda, Google’ın çatı şirketi Alphabet’in soruşturmalarının da inceleneceği ve yeterli şeffaflığın yakalanması durumunda Alphabet’in “cinsel taciz ve istismarı” ve meydana gelen diğer “mobbing vb.” iddiaların davalarını da aydınlatacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)