Google Voice uygulaması için Siri güncellemesi sunuldu

Google Voice uygulamasının Siri ile entegrasyonunu sağlayan ve uygulamaları direkt olarak açılabilmesini sağlayan güncellemesi yayınlandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 14:30
Google Voice uygulaması için Siri güncellemesi sunuldu

Google Voice’a Siri güncellemesi geldi. Söz konusu yenilikle birlikte Apple’ın iPad ve iPhone için sunulan yazılımı, “Hey Siri” komutuyla birlikte rahatça devreye girebilecek. Daha önceden de pek çok uygulama için sunulan yenilik şimdi Google ile entegre edildi.

Bir diğer deyişle “Hey Siri” fonksiyonu olarak gelen bu özellik iPad ve iPhone cihazlar için uygulama başlatmak üzerine kullanılabiliyor. Bununla birlikte açılış süresi kısalıyor ve yapılacak işlemler için de dolayısıyla kolaylık sağlanmış oluyor.

Uygulamayla ilgili bilgi vermeden geçmek yanlış olur. Söz konusu uygulamayla birlikte uluslararası çağrı yapmak da mümkün oluyor.

Uygulama ile ilgili şu bilgiyi de vermeden geçmek yanlış olur. Şirket söz konusu uygulamayla birlikte uluslararası çağrı yapabilme imkânı da veriyor. Skype’ın özelliğine benzeyen bu özellikle birlikte cep telefonu numarasıyla birlikte uygulama ile çağrı yapmak mümkün oluyor.

Siri ile işlem yapabilme

Güncellemenin başkahramanı Siri yardımıyla işlem yapabilmek için ilk olarak uygulamanın ayarlar kısmından işlemi aktifleştirmek gerekiyor. Hemen ardından telefon üzerinden Siri’yi açarak, “Hey Siri, Google Voice üzerinden Zeynep’i ara” şeklinde talimat verdiğinizde işlem direk olarak başlıyor.

Uygulama Apple’ın uygulama marketi üzerinden indirilebiliyor.

Yorumlar (0)