Google Stadia’nın merakla beklenen arayüzü paylaşıldı

Google’ın indirme ve yükleme süresi olmadan yalnızca internet bağlantısıyla oyun oynanabilmesini sağlayan platformu Stadia’nın çıkmasına 1 hafta kala arayüz görseli paylaşıldı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 11.11.2019, 12:00
Google Stadia’nın merakla beklenen arayüzü paylaşıldı

Google Stadia’nın daha önce bütün özellikleri ve fiyatı açıklanmıştı ve mobil uygulama da Google uygulama marketinde yerini almıştı. 19 Kasım’da kullanıcılarla buluşacak olan platformun şimdi de ilk arayüz görüntüsü paylaşıldı.

Stadia arayüzü çıkış tarihi beklemeden paylaşıldı

Google Stadia platformu maalesef başlangıç olarak Türkiye’de hizmete girmeyecek. Fakat Türkiye’deki kullanıcılar da dahil olmak üzere platformun arayüzünün nasıl olacağına dair büyük bir merak söz konusuydu. Neyse ki kullanıcılar platformla buluşmak için bir hafta daha beklmeyecek. Çünkü Stadia’nın arayüzü paylaşıldı.

Paylaşılmış olan videoda Worm Game adlı oyun ön plana çıkıyor. Arayüzü incelediğimizde son oynanan oyunun gösterildiğini görüyoruz. Büyük kapak fotosunun altında ise kullanıcıların oyunları yer alıyor. Sağ veya sol kaydırmayla oyunların arasında gezilebiliyor. PlayStation platformunda seçili olan uygulama biraz daha ön plana çıkarak hafif bir büyüme simgesi bulunuyordu. Stadia platformunda ise seçimin vurgulanması turuncu kalın bir çizgi ile sağlanıyor. Bunun dışında, ‘Oyunlarınız’ bölümünde sıralamanın en son açılan oyundan geriye doğru gittiği görülüyor.

Yine paylaşılan arayüze baktığımızda oyunun sol altında kırmızı yazılı PRO görülüyor. Yani oyun aylık 9.99 dolardan oynanabildiğini gösteriyor.

Stadia platformu 19 Kasım’da kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Yorumlar (0)