Google'ın robotları çöpleri geri dönüştürebiliyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli teknoloji devi Google, kendi kendine öğrenebilen robotların, çöpleri geri dönüşüme göre bölümlemeyi öğrendiğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.11.2019, 13:51
Google'ın robotları çöpleri geri dönüştürebiliyor

Yapay zeka ve akıllı robotlar, gün geçtikçe gelişmeye ve daha da akıllı hale gelmeye devam ediyor. Bazı insanlar yapay zekaya sahip robotların dünyayı ele geçireceğini düşünürken, pek çok insan da robotların giderek akıllanması nedeniyle işlerini kaybedeceğini düşünüyor. Bazı insanlar ise bu konuda oldukça iyimser.

İyimser insanlar, yapay zeka ile trafik kazaları gibi insanların hayatını kaybetmesine neden olan olayların sona erebileceğini, insanların kendine daha fazla vakit ayırabileceğini düşünüyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Google'dan gelen açıklama ise iyimser insanları sevindirebilecek nitelikte. Google'ın geliştirdiği robotlar şimdiden ofislerdeki işleri yapmaya başladı.

Ofislerde temizlik yapan robotlar, çöplerin geri dönüştürülüp dönüştürülemeyeceğini de kendi kendisine öğrenmeye başladı.

Google'a göre bu gelişme, kendi kendine öğrenen robot teknolojisi için sadece küçük bir kısmını ifade ediyor. 

Google gelecek dönemde robotlara daha karmaşık görevler verecek fakat bu görevleri yerine getirmesi için robotları kodlamayacak. Şirket, bu sayede robotların kendi kendine öğrenebilme kapasitesini test etmeyi amaçlıyor.

Google, bu projeyi robotların insanlar ile birlikte çalışacağı bir iş ortamını test etmek amacıyla uygulamaya geçirdi.

Yorumlar (0)