Google Haritalar’a yeni bir özellik eklendi

Google Haritalar üzerine kullanıcıların gittiği yerlerdeki yer bilgilerini sesli olarak o dilde okumasını sağlayacak çeviri hizmeti eklendi. Yeni güncelleme Google Çeviriler’le entegre olarak çalışıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.11.2019, 17:00
Google Haritalar’a yeni bir özellik eklendi

Akıllı telefonlarla birlikte artık harita uygulamaları hayatımızı son derece kolaylaştırıyor ve kaybolma ihtimalini de en aza indiriyor. Bu uygulamalardan en popüleri Google Haritalar ise bünyesine kattığı yeni özelliklerle birlikte deneyimi daha da arttırıyor.

Google Haritalar sadece rota hizmeti sağlamıyor aynı zamanda uygulama ile taksi çağırmak, hava durumu kontrol etmek gibi özellikleri de kullanıcılara sağlıyor. Şimdi ise Haritalar önemli bir hizmeti bünyesine eklemeye hazırlanıyor. Haritalar çeviri yaparak gidilen ülke üzerindeki iletişimi kolaylaştırmaya imkan tanıyacak.

Google’ın yeni özelliğiyle birlikte eklenti Google Çeviri ile çalışacak. Kullanıcı gideceği yerin adresini ya da adını girdiği zaman yanında bir hoparlör simgesi çıkacak ve sistem bunu sesli olarak okuyabilecek. Bu özellik özellikle turistlerin gittiği yerde taksi şoförlerine konum tarif etmesi açısından da büyük önem taşıyor. Metin üzerinden konuşmaya çevirebilmesinin yanında uygulama aynı zamanda konuşmayı da metne çevirebilecek.

Şu anda bu özelliğin üzerinde çalışmalar sürüyor. Bu ayın ilerleyen dönemlerinde özellik iOS ve Android platformlarında da bulunacak. Başlangıçta 50 dil desteği alacak olan özellik için bölge isimleri ise henüz paylaşılmadı.

Yorumlar (0)