Facebook ve Google'dan, personellerine aşı zorunluluğu

Facebook ve Google şirketleri, aşılamanın düşük seviyelerde seyrettiği eyaletlerde vaka sayılarındaki artış sebebiyle ofisteki personeline aşı olmayı zorunlu hale getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.07.2021, 13:00 30.07.2021, 09:29
Facebook ve Google'dan, personellerine aşı zorunluluğu

Google ve Facebook, personeline aşı zorunluluğu getirdi.

Personele aşı zorunluluğu 

Bütün dünyayı etkisi altına alan salgınla mücadele amacıyla çalışmalar sürerken, milyonlarca insan henüz aşı yaptırmadı.

ABD'nin pek çok eyaletinde Delta varyantı kaynaklı vakalarda artış devam ederken, aşılamanın düşük seyrettiği eyaletlerde vakaların büyük oranda yükselmesi, büyük firmaları da harekete geçirdi.

Facebook, Google ve Lyft gibi bazı teknoloji şirketleri, ofiste çalışmaya başlayan personeline aşı zorunluluğu getirdiklerini açıkladığı.

Google CEO'su Sundar Pichai, "Kampüslerimizde çalışmak için gelen her bir bireyin aşılanması gerekecek. Bunu, önümüzdeki günlerde ABD'de uygulamaya sokacağız ve sonraki aylarda ise diğer bölgelere de bu politikayı uygulayacağız." ifadelerini kullandı.

Ayrıca Pichai, küresel anlamda Google'ın bütün ofisleri için evden çalışma politikasını 18 Ekim'e kadar uzattıklarını açıkladı. Daha önce şirket, eylül ortasında ofislerini çalışanlar için tekrar açmayı planlamıştı. 

Facebook’tan açıklama

Google'ın açıklamalarından sonra Facebook da buna benzer bir bildiri yaptı.

Facebook'un Halktan Sorumlu Başkan Yardımcısı L. Goler, "Ofislerimiz tekrar açıldığında, çalışmak için ABD kampüslerimizden birine gelen her bir personelin aşı olmasını talep edeceğiz. Bunu nasıl uygulayacağımız yerel yönetmelik ve koşullara bağlı olacak. Tıbbi ya da farklı sebepler aşı olamayanlar için özel bir aşamamız olacak ve bu geliştikçe farklı bölgelerdeki yaklaşımımızı buna göre değerlendireceğiz. Ofise geri dönüş planlarımızda bütün herkesin güvenliğini ve sağlığını ön planda tutmak üzere uzmanlarla çalışmayı sürdürüyoruz" sözlerine yer verdi.

Yorumlar (0)