Erdoğan, oğlu ikna yoluyla teslim olan Diyarbakır Annesi ile görüştü 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ikna yolu ile PKK’dan kaçıp güvenlik güçlerine teslim olan Mustafa Biçer’in annesi Ayşegül Biçer’i telefonla aradı. 

YAŞAM 29.07.2021, 13:15 30.07.2021, 09:29
Erdoğan, oğlu ikna yoluyla teslim olan Diyarbakır Annesi ile görüştü 

Oğlu terör örgütü PKK tarafından kaçırılan Hacire Akar’ın 22 Ağustos 2019 tarihinde Diyarbakır HDP binası önünde oturarak başladığı eylem yüzlerce aileye ulaştı. O günden bu yana devam eden oturma eylemine yüzlerce aile çocuklarının fotoğrafıyla katıldı. 3 Eylül 2019 tarihinde oturma eylemine başlayan annelerden Ayşegül Biçer’in yaklaşık 2 senedir beklediği oğlu, yurda döndü. 

Anne Biçer’in oğlu Mustafa, 2018 senesinde henüz 17 yaşında iken dağa kaçırılmıştı. O günden bu yana Türkiye topraklarına girmediği bilinen Mustafa, uzun zamandır süren ikna çalışmaları sonrasında PKK’dan kaçtı ve Türkiye sınırında güvenlik güçlerine teslim oldu. 



“Bu zafer sizindir” 

Mustafa’nın ailesine dönmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Anne Biçer ile telefonla görüştü. Erdoğan, “Bu zafer sizindir. Gerek Hacire Akar gerekse siz hepiniz orada dimdik duruyorsunuz. Sizin dik duruşunuz elhamdülillah yolunuzu açtı. 3 yavrumuz da aramıza katılıyor. Bizlerin de sevinci oldukça fazla. Hepinize selamlarımı iletiyorum.” ifadelerini kullandı. 



“Siz olmasaydınız mücadelemizi sürdüremezdik” 

Ayşegül Biçer’in “Siz bize sahip çıkmasaydınız, siz olmasaydınız mücadelemizi sürdüremezdik.” sözü üzerine Erdoğan, “O bizim görevimiz idi. Biz yalnızca sorumluluğumuzu yerine getirdik. Siz de bizi teşvik ettiniz. Allah yar ve yardımcınız olsun.” 



“Anneler isterse dağları delip evlatlarını kazanır” 

Anne Ayşegül Biçer, yarın oğlu Mustafa ile buluşacağını anlatırken gözleri yaşlı şekilde şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanım, oturma eylemine ilk katıldığımda demiştim ki ‘Oğlumu PKK’dan söke söke alacağım.’. Yalnız oğlum için değil tüm evlatlarımız için hedefimiz bu. Yarın sabah iki davul iki zurnayla HDP binasının önüne gideceğim. Zaferimizi ilan edeceğiz. Anneler isterse dağları delip evlatlarını kazanır. Türkiye Cumhuriyeti inşallah kazandı.” 

Yorumlar (0)