Facebook üzerinden başlatılan gizemli oyun, bütün şehri peşine taktı

Kanada’nın Miramichi şehrine özgü olarak Facebook üzerinden oynanan bir oyun, kent halkının ilk gündemi haline geldi. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.05.2022, 11:43
Facebook üzerinden başlatılan gizemli oyun, bütün şehri peşine taktı

Miramichi kentinde yaşayan ve kendisini Roman Dungervan adıyla tanıtan bir kişi, Facebook üzerinden dikkat çekici bir oyun başlattı. Kentin çeşitli noktalarına paralar gizleyerek ipuçları paylaşan oyun yöneticisi, bu bilgilerin altına gizemli müzikler de ekleyerek oyunu mistik bir hale dönüştürdü. Dungervan, oyuncuların ipuçlarını çözmeleri halinde buldukları paranın kendilerine ait olacağını duyurdu. 100 Kanada dolarına kadar pek çok noktaya yüksek miktarda banknot gizleyen Dungervan’ın bu uygulaması, kısa sürede şehrin tek gündemi haline geldi. 

Paraları gizleyip, adresin ipuçlarını paylaşıyor

Oyunun grup sayfasında bilgilendirmeler yapan ve parayı sakladığı adresin ipuçlarını paylaşan oyun yöneticisi, kısa sürede binlerce kullanıcıya ulaştı. Paraları bulmak için gece gündüz kenti dolaşan çoğu vatandaş, sokaklarda yoğunluk oluşturdu. Kent halkının tek eğlencesi haline gelen oyunun 13 Mayıs’ta sona ereceği açıklandı. 

Diğer şehirlerde yaşayan vatandaşlar da bu oyunu oynamak istiyor

Miramichi’de başlatılan bu oyunu gören diğer şehir vatandaşları, aynı uygulamanın kendi yaşadıkları alanlarda da başlatılması için çağrıda bulundu. Hem kazanç hem de eğlence üreten keyifli bir oyun olduğunu dile getiren Kanadalılar, yaptıkları yorumlarda bu tür uygulamaların devam etmesini arzuladıklarını dile getirdiler. 

“İlk defa bu kadar keyifli bir oyunun içinde yer aldım”

Öte yandan oyun yöneticisi kendisini Roman Dungervan ismiyle tanıtsa da, bu uygulamanın arka planında başka bir ismin olduğu düşünülüyor. Oyuna katılarak 100 Kanada doları kazanan Tim Sutton, büyük bir mutluluk yaşadığını dile getirerek, “Miramichi’de uzun süredir yaşıyorum, ilk defa bu kadar keyifli bir oyunun içinde yer aldım. Binlerce kişi bu ödülün peşindeydi ve bulan kişi ben oldum. Bu oyun sayesinde pek çok arkadaşım oldu. Çoğu insan bu oyun sebebiyle sokaklara yığılmış durumda. Bu oyun vasıtasıyla çocukluk arkadaşlarımı dahi tekrar gördüğüm oldu” ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)