Bill Gates’ten Elon Musk’a “Twitter tokadı”

Microsoft’un kurucusu Bill Gates, Musk’ın Twitter’ı satın alması hakkında ilk kez yorum yaptı. Gates, Musk’ın Twitter’ı mahvedebileceğini çünkü sosyal medya tecrübesi bulunmadığını ifade etti.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.05.2022, 11:44
Bill Gates’ten Elon Musk’a “Twitter tokadı”

Elon Musk, son dönemlerin en çok konuşulan isimlerinden. Twitter’ı satın almasıyla dünya gündeminde başa yerleşen Musk, aynı zamanda en çok eleştirilen isimlerden biri haline geldi. Microsoft’un kurucusu Bill Gates de eleştirenler kervanına katıldı. Bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulunan Gates, Musk’ın Twitter’ı “mahvedebileceğini” ifade etti.



Elon Musk hakkında şüpheleri var

Katıldığı bir etkinlikte Elon Musk hakkındaki şüphelerini dile getiren Gates, Musk sonrasında Twitter’da ne gibi değişikliklerin olacağının belirsiz olduğunu aktarırken yalan yanlış bilgilerin artık daha hızlı yayılabileceğini de ifade etti. Öte yandan Musk’ın piyasadaki sicilinin temiz ve etkileyici olduğunu kabul ettiğini kaydeden Gates, SpaceX ve Tesla’nın CEO’su olarak geçirdiği süreçlerde “akıllara durgunluk veren” işlere imza attığını dile getirdi.



Endişe konusu “ifade özgürlüğü” mü?

“Dünyanın en zengin insanı” koltuğunu Elon Musk’a bırakan Bill Gates, Twitter’da oluşabilecek problemin ifade özgürlüğü hakkında olabileceğini aktardı. Gates’e göre Musk’ın sosyal ağlar hakkında deneyiminin ulunmaması işleri Arapsaçına döndürebilir. Bu yorumlarda bulunan Gates daha sonra da şunu ekledi: “Musk hakkında yalnızca olumlu şeylerden bahsedebilirim.”

Yorumlar (0)