Facebook'un kripto parası Libra, ocak ayında geliyor

Uzun bir zamandır tartışmaların odağındaki Facebook Librası'nın 2021 ocak ayında kullanıcılar buluşmaya hazırlandığı iddia edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.11.2020, 12:26
Facebook'un kripto parası Libra, ocak ayında geliyor

Geçtiğimiz sene, Facebook kendi kripto parası Libra ve kripto para cüzdanı Calibra'yı tanıtmış ve kimi eleştirilerin de merkezine alınmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri hükümetince ciddi şekilde eleştirilere maruz kalan Facebook'un yaptığı bu hamle, Donald Trump tarafından da gereksiz olarak görülmüştü.

Facebook, yaptığı son açıklamasında Libra'nın kimi faktörler sebebiyle planlandığı gibi 2020 senesinde piyasaya sürülemeyebileceğini kaydetmişti.

Ocak ayında kullanıma hazır

Financial Times'ın haberinde Libra'nın ocak ayında kullanıma açılacağı ifade edildi.

Aynı haberde, Libra profesyonel olabilmek için İsviçre'de bulunan finansal makamlara da gerekli olan müracaatları gerçekleştirdi.

Facebook yetkilileri tarafından söz konusu habere cevap gelmedi. İsviçre Finansal Piyasa Danışmanı Otoritesi de Libra'nın başvuruda bulunduğu iddiasını doğruladı.

Facebook Libra nedir?

2021 senesinde Facebook tarafından piyasaya sürülmesi beklenen kripto para Libra, Visa ve Mastercard gibi ödeme sistemlerince de desteklenecek ve Libra, Calibra isminde bir dijital cüzdan bulunacak. Platformu kullanan kişiler kendi aralarında tıpkı mesajlaşır gibi Libralarını transfer edebilecek.

Yorumlar (0)