Facebook, internet haberciliğine giriyor

Dünyaca ünlü sosyal medya ağı Facebook, uygulamasına Haberler sekmesi getirmeye hazırlanıyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.10.2019, 13:00
Facebook, internet haberciliğine giriyor

Son zamanlarda Libra konusunda üzücü gelişmeler yaşayan Facebook, haber kanadında önemli sayılabilecek bir adım atmayı sağladı. İlk olarak The Wall Street Journal gibi önemli olan medya gruplarının içerisinde bulunan News Corp ile anlaşma sağlandı. Bu anlaşmayla birlikte uzun bir zamandır gündemde olan haberler sekmesinin yakın bir zamanda açılacağı düşünülüyor.

Facebook güvenilir haberi kullanıcılarına sunacak

Sosyal medya mecralarının günümüzde geldiği ileri boyutlar nedeniyle haberin doğru olanına ulaşmak gittikçe zor bir hale geldi. Teknoloji firmaları tarafından oluşturulan platformlarla birlikte kullanıcılara doğru haberin hızlı bir şekilde sunulması amaçlanıyor. Bununla ilgili bilinen son örnek Apple News+ hizmetiydi. Ücretli aylık abonelikleriyle hem medya kuruluşları tarafından destekleniyor hem de güvenilir haber konusunda bir bilinirliğe kavuşuyordu.

Facebook’un yeni haberler sekmesinin amacı da işte bu güvenilir haberleri kullanıcılara en hızlı şeklide ulaştırmak olacak. Haberler sekmesinde bulunan içerikler özel algoritmalar aracılığıyla The Wall Street Journal gibi güvenilir kaynaklar vasıtasıyla sunulacak. Bu sayede okuyuculara gerçek olmayan haberler de ulaşmayacak.

Wall Street Journal gibi önemli medya kuruluşlarıyla anlaşılmasıyla birlikte haberler sekmesi de hazır hale gelecek. Net bir tarih şu an için bilinmese de daha önceden belirtildiği gibi yakın bir zamanda haberler sekmesini görmeye başlayacağız gibi duruyor.

Yorumlar (0)