Eyfel Kulesi büyüklüğünde göktaşı, Dünya'ya yaklaşıyor

NASA (Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi), Eyfel Kulesi büyüklüğünde ve potansiyel tehlikeli olarak sınıflandırdığı bir göktaşının Dünya'nın yakınından geçeceğini duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 31.05.2021, 15:15 01.06.2021, 12:04
Eyfel Kulesi büyüklüğünde göktaşı, Dünya'ya yaklaşıyor

Bilhassa büyük çaplı gök cisimlerini tespit eden NASA, önceden çeşitli uyarılarda bulunuyor.

“1 Haziran’da Dünya’nın yanından geçecek”

NASA, yeni bir açıklama yaparak, Eyfel Kulesi büyüklüğünde olduğu belirlenen bir göktaşının, 1 Haziran’da Dünya’nın yakınından geçeceğini açıkladı.

Potansiyel tehlikeli olarak sınıflandırılan dev göktaşının, ayrıca mermiden 20 kat daha hızlı bir şekilde hareket ettiği bildirildi. Göktaşına 2021 KT1 ismi verilirken göktaşının, 1 Haziran’da Dünya’nın yanından geçeceği aktarıldı.

149-205 metre arasında çapa sahip olduğu belirtilen 2021 KT1, saatte 64 bin km hızla dünyanın yanından geçerek yoluna devam edeceği bildirildi.

Yakınlık kavramının bildiğimiz yakınlık-uzaklık kavramlarından farklı olduğu belirtilirken kozmik ölçekte bakıldığında, göktaşının çok yakınımızdan bir yerden geçeceği ifade edildi. Ayrıca göktaşının, Dünya'ya en yakın konuma geldiğinde göktaşının, 7,2 milyon km gibi bir mesafeye yakın bir bölgede yer alacağı açıklandı. Söz konusu bu mesafenin, Dünya ile Ay arasındaki mesafenin 19 katına denk geldiği belirtildi.

Çarpma ihtimali, 50 binde bir

Uzmanlar, bu tür cisimlerin, yüz yılda bir Dünya'ya çarpma ihtimalinin 50 binde bir olduğunu açıkladı.

1908’de Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Tunguska'ya düşen ve 40 metre genişlikte olduğu belirlenen göktaşı, bir şehri yok edebilecek kadar bir enerji ortaya çıkarmıştı.

Yorumlar (0)