'Evde kal' günlerinde teknolojiye sarıldık

Koronavirüs önlemleri kapsamında sosyal hayattan uzak geçen son aylarda teknolojik ürünlere olan ilgi büyük bir artış gösterdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.06.2020, 01:27
'Evde kal' günlerinde teknolojiye sarıldık

Koronavirüs süresince açıklanan sokağa çıkma yasaklarıyla insanlar dünyanın dört bir yanında evde kalma sürecini yaşadı. Dışarıdaki sosyal aktivitelerden ve ofis hayatlarından uzak günler geçiren kişiler eğlenceli vakit geçirebilmek amacıyla teknolojiyle daha yakın bir bağ kurmaya başladı. Bu da dünyada akıllı telefonlardan, oyun konsolları ve video oyunlara kadar pek çok alanda büyük bir kullanım artışını beraberinde getirdi.

Akıllı telefonları yüzde 70 daha fazla kullandık

Verilere göre, pandemi süresince akıllı telefon kullanım oranı pandemi döneminde yüzde 70 oranında artış gösterdi. Dizüstü bilgisayarlarda bu artış yüzde 40, masaüstü bilgisayarlarda yüzde 32 ve akıllı TV'lerde ise yüzde 30 oranında kaydedildi. En büyük atılım ise akıllı telefonlar kanadında yaşandı. Z kuşağı diye tabir edilen gençler yüzde 82 oranında daha fazla akıllı TV'leri kullandılar. 1946-64 arasında doğan yaş grubundaki kişiler de telefonlarını yüzde 43 daha fazla kullandı.

Haber yayınları ve Netflix en popülerleri...

Pandemi sürecinin en çok takip edilen yayınları ise haber yayınları ve özellikle Netflix oldu. Verilere göre insanlar evde bulundukları sürede yüzde 67 oranında daha fazla haber takip etti ve Netflix'te vakit geçirme oranları yüzde 51 oranında artış gösterdi. 

Yorumlar (0)