Erdoğan'dan "Elon Musk" talimatı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki gün önce SpaceX ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk'la telefonda görüşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta uzay teknolojileri olmak üzere, yenilikçi çok sayıda alanda öne çıkan Elon Musk'la irtibatta olması için birini görevlendireceği bilgisini verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.01.2021, 17:01 31.01.2021, 09:28
Erdoğan'dan "Elon Musk" talimatı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hz. Ali Camisi'nde kıldığı cuma namazından sonra habercilerin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Elon Musk'la yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarına ilişkin bir soruya, "Müşterek bağlamda neler yapabileceğimiz üzerine bir arkadaşımızı görevlendireceğim. Elon Musk'la sürekli irtibat durumunda olacak" bilgisini verdi.

Recep Tayyip Erdoğan ile iş adamı Elon Musk arasında çarşamba günü (27 Ocak 2021) telefon görüşmesi gerçekleşmiş, görüşmeye ilişkin genel bilgi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından şahsi Telegram ve BİP hesaplarından paylaşılmıştı.

Erdoğan’ın paylaşımında “Sevgili kardeşim" diye hitap ettiği SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk'la bir telefon görüşmesi yaptığını, görüşmede, Türkiye’de kamu kurumları ve özel sektör kuruluşları ile Elon Musk'ın şirketleri arasında, başta uzay teknolojileri olmak üzere, iş birliği yapılmasına dair konuları değerlendirdiklerini belirtmişti.

Erdoğan, teknoloji alanında Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeyi, millete fayda sağlama maksadıyla teknoloji alanında atılan her adımı ve yapılan her hamleyi desteklemeye devam edeceklerini bildirmişti.

SpaceX, Türksat 5A'nın fırlatışını yapmıştı

8 Ocak 2021 tarihinde Türkiye'nin yerli ve millî uydusu Türksat 5A uydusu, Elon Musk’ın sahibi olduğu SpaceX firmasının Falcon 9 roketi ile uzaya gönderilmişti. Türkiye için çok büyük önemi bulunan Türksat 5A haberleşme uydusu başarılı bir biçimde yörüngedeki yerini almış ve ilk sinyal alındığına dair bilgilendirme yapılmıştı. Türksat 5A uydusunun SpaceX tarafından fırlatılışı, 2021 senesinin ilk yörüngeye yerleştirme görevi olarak tarihteki yerini almıştı.

Yorumlar (0)