Elon Musk, Türkçe bilen personel arıyor! İşte başvuru şartları

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından kolları sıvayan SpaceX'in sahibi Elon Musk, uydu hizmeti Starlink'in Türkiye ayağı için Türkçe bilen personel alacak. Saati 24 dolara çalışacak personelde aranan şartlar da açıklandı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 23.09.2023, 09:54 25.09.2023, 11:09 Hakan Öksüz
Elon Musk, Türkçe bilen personel arıyor! İşte başvuru şartları

Bu hafta başında New York'taki Türkevi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in sahibi Elon Musk, uydu hizmeti Starlink'i Türkiye'deki kullanıcılar için aktif hale getirmek istiyor. 

Musk, Erdoğan ile görüştükten sonra Türkiye'deki operasyonlara resmen başlıyor. Bunun için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna talepte bulunan Musk için izinlerin kısa sürede çıkacağı tahmin ediliyor.

Yazılım ya da donanım ile ilgili teknik destek sağlayacak

Resmi süreç işlerken boş durmayan milyarder girişimci, Starlink hizmetinin Türkiye ayağını yürütecek "Türkçe bilen müşteri destek sorumlusu" ilanına çıktı. Alınacak kişinin görevinin, yazılım ya da donanım ile ilgili problemler karşısında teknik destek sağlamak olduğu kaydedildi. Personelin maaşının saatte 24 dolar olduğu bildirildi.

Başvuru şartları

SpaceX'in Starlink hizmetinin Türkiye operasyonunda görev alacak personelde aranan şartlar da açıklandı. Bunun için başvuracak kişinin en az lise diploması ya da denklik belgesinin bulunması gerekiyor. İşte diğer şartlar:

  • Türkçe ve İngilizceyi iyi derecede bilmek,
  • Müşteri destek rolünden en az 1 yıl deneyim,
  • Tatillerde de çalışabilecek şekilde esnek mesaiye uymak,
  • ABD'de çalışma vizesine sahip olmak.

Starlink'in Türkiye ücreti ne kadar olacak?

Haberin ardından Starlink hizmetinin Türkiye'deki ücret politikası merak edildi. Şimdilik konuya dair herhangi bir bilgi verilmedi. Dünya genelinde internet erişimini kolaylaştırmak ve hızı artırmak için SpaceX tarafından başlatılan Starlink sistemi, bu yılın temmuz ayı itibarıyla 4 bin 519 uyduya sahip. Şirket, yörüngedeki Starlink uydu sayısını 2027'de 12 bine çıkarmak istiyor.

Yorumlar (0)