Elon Musk 'mavi tik' ücretini açıkladı

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk, geçtiğimiz günlerde satın aldığı Twitter'ın, mavi tike sahip olan onaylı hesaplarından ayda 8 dolar (yaklaşık olarak 150 lira) ücret alınacağını açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.11.2022, 22:15 02.11.2022, 16:53
Elon Musk 'mavi tik' ücretini açıkladı

Musk, Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Twitter'ın mavi onay işareti bulunan veyahut bulunmayanlar için mevcut köylüler/lordlar sistemi tam anlamıyla bir saçmalık. Bu işaret aylık 8 dolar." dedi. 

Bahse konu rakamın ülkeden ülkeye değişiklik gösterebileceğini kaydeden Musk, aylık 8 dolar ödeyen kullanıcıların, birçok alanda mecrada öne çıkacağını, daha uzun ses ve video paylaşabileceğini ve yüzde 50 oranda reklam göreceğini ifade etti.

Musk, "Bu yöntemle birlikte içerik üreticilerini ödüllendirmesi adına Twitter'a yeni bir gelir kapısı açılacak." ifadesini kullandı.

Kendini 'tek yönetici' yaptı

Twitter, SEC'e (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) firmanın yegane yöneticisinin Musk olduğunu iletti.

Musk, hususa ilişkin gerçekleştirdiği paylaşımda, firmanın yegane yöneticisi olmasının 'geçici' bir durum olduğunun altını çizdi.

Diğer yandan, Suudi Arabistan'daki KHC (Kraliyet Holding Şirketi) CEO'su Prens Velid bin Talal, Twitter'da Elon Musk'ın ardından ikinci en büyük hissedar konumunda yer alıyor.

Yorumlar (0)