Elon Musk kararını tekrar değiştirdi

SpaceX ve Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın, davalı olduğu sosyal medya firması Twitter için tekrar teklif verdiği, teklifinde hisse başına 54,2 dolarlık (1.000 lira) fiyatı değiştirmediği öne sürüldü. Musk, 8 Temmuz 2022'de Twitter'ı satın alma anlaşmasını iptal ettiğini duyurmuştu. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 04.10.2022, 23:06
Elon Musk kararını tekrar değiştirdi

ABD medyasının isimsiz kaynaklara dayandırdığı haberde, Musk'ın, bahse konu teklifi Twitter'a mektupla ilettiği kaydedildi.

Haberde Elon Musk'ın, Twitter için tekrar hisse başına 54,2 dolar fiyat verdiği belirtildi.

Haberin ardından Twitter'ın hisseleri, kısa bir süreliğine işleme durdurulmasının akabinde yüzde 18 değer kazandı.

Daha evvel Twitter'da yüzde 9,2'lik bir hisse satın alan Musk, geçtiğimiz 14 Nisan'da SEC'e (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) yaptığı bildirimde, Twitter'ın tamamı için hisse başına 54,2 dolarlık bir teklifte bulunmuştu.

Twitter'dan 25 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilen açıklamada, firmanın Musk'a satılmasına yönelik anlaşmaya varıldığı bildirilmişti.

Twitter dava açmıştı

Musk, 13 Mayıs 2022'de sosyal medya firması Twitter'ı yaklaşık olarak 44 milyar dolara (820 milyar lira) satın alma anlaşmasının geçici bir süreliğine askıya alındığını açıklamıştı.

Elon Musk, anlaşmanın askıya alınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, 'sahte ve spam hesapların, toplam kullanıcıların yüzde 5'lik kısmından azını oluşturmasına yönelik hesaplamaların detaylı bir analizini beklendiğini' bildirmişti. 

Musk, 8 Temmuz 2022'de ise birden çok hükmünün ihlal edildiğini gerekçe göstererek Twitter'ı satın alma anlaşmasını iptal ettiğini duyurmuştu. 

Musk'ın avukatları, SEC'e yapılan bildirimde, Twitter'ın, firmanın iş performansı için çok önemli olan platformdaki spam ve sahte hesaplara ilişkin birden çok bilgi talebine cevap vermediğini veyahut cevaplamayı kabul etmediğini ifade etmişlerdi.

Twitter ise anlaşmadan vazgeçtiği için Musk'a dava açmıştı. Twitter'ın Elon Musk aleyhine açtığı dava, önümüzdeki 17 Ekim'de görülmeye başlanacaktı.

Yorumlar (0)