Elektronik haberleşme kriterlerinde düzenlemeye gidildi

İletişim Kurumu ve Bilgi Teknolojileri tarafından yetkilendirilecek olan elektronik haberleşme işletmecileri için birtakım düzenlemeler yapıldığı bildirildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.05.2021, 12:18 02.05.2021, 09:54
Elektronik haberleşme kriterlerinde düzenlemeye gidildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) ait söz konusu düzenlemelerin Resmi Gazete'de yayınlandığını açıkladı.

 “Her işletmecinin en az 50 metrekarelik ofisi olmak zorunda”

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, açıklamasında kurum tarafından yetkilendirilecek olan elektronik haberleşme işletmecilerinin mesleki yeterlilik, fiziki, teknik, yerleşiklilik ve personel sayısı şartlarının belirlendiğini söyledi.

Yönetmelik değişikliğiyle beraber yetkilendirilecek olan her işletmecinin asgari düzeyde en az 50 metrekarelik ofisinin bulunması şartının aranacağına dikkat çeken Sayan, "Bu işletmelerin asgari 2 üniversite mezunu personel bulundurması ve yabancı uyruklu müdür ya da sorumlu kişilerinin ise Türkiye’de ikamet ediyor şartı aranacak. Şuan için fiziki ortamlarda yapılan haberleşmeler elektronik ortama taşınacak ve yetkilendirme süreleri ise 3, 7, 15 yıl arasında belirlenebilecek. Ayrıca bu şirketlerden SGK ve vergi borcunun olmaması istenecek” dedi.

İptal durumunda 3 ay ara verilecek

İşletmecilerin yetkilendirilmesinin iptali durumunda bir dahaki başvuru için en az 3 yıl ara verileceğini kaydeden Sayan, diğer şartların yerine getirilmesi içinde 31 Aralık 2023 tarihine kadar mevcut işletmecilere süre tanındığını da dile getirdi.

Yorumlar (0)