E-devlet 4A Hizmet Dökümü

Bir sigorta kolu olan 4A, sahip olunan ödenmiş prim gün sayısının hizmet dökümü şeklinde görüntülenmesine imkân tanıyan bir sistemdir.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.06.2020, 01:08 03.06.2020, 14:46
E-devlet 4A Hizmet Dökümü

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olarak çalışan bir sigorta kolu olan 4A, sahip olunan ödenmiş prim gün sayısının hizmet dökümü şeklinde görüntülenmesine imkân tanıyan bir sistemdir. 4a sigorta kolunun hizmet dökümü farklı yollar ile sorgulanabilir özelliktedir.

SGK’ dan emekli olmak için belirlenmiş olan prim gün sayısının doldurulması gerekir. Bu nedenle insanlar prim gün sayılarını kontrol etmek amaçlı hizmet dökümüne erişmek ister. Uzun süre önce hayatımıza girmiş olan E-devlet sistemi sayesinde, hem sigorta prim günlerinin hizmet dökümüne hem de bağlı olunan sigorta konunun hangisi olduğunu öğrenmek mümkündür.

4A Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

4A hizmet dökümü Sosyal Güvenlik Kurumunun resmi internet sayfası aracılığı ile öğrenilebilir. Sosyal Güvenlik kurumunun internet sayfasına giren kişiler burada yer alan bilgileri doğru şekilde girdikten sonra açılan menünün arama çubuğuna 4A yazmaları halinde ulaşılmak istenen belge ekrana gelecektir. Bu aşamada ekranda kaç gün prim ödendiği, bu primlerin ne zaman ödendiği, işe giriş ve işten çıkış tarihleri gibi bilgilere ulaşmak mümkün olur.

E-devlet 4A Hizmet Dökümü Sorulama

E-devlet uygulamasının sunduğu en önemli hizmetlerden biri de 4a sigorta hizmet dökümü sorgulamasının yapılabilmesidir. E-devlet uygulaması ya da internet sitesine giriş yapan kişiler üst kısımda yer alan arama bölümüne hizmet dökümü yazmaları dâhilinde istenilen bilgilere ulaşabilirler. Açılan kısımda toplam ödenmiş prim gün sayısı ve aylara bölünmüş ödenen prim günler ayrıu ayrı görüntülenebilir. Bu sayfada gösterilen bilgilerin ayrıca PDF dosyası olarak indirilmesi de mümkündür.

E-devlet aracılığı ile indirilen hizmet dökümü belgesinin barkotlu olarak indirilmesi de sağlanan imkanlar dahilindedir.. Bu sayede resmi kurumlardan alınan belgeler ile aynı geçerliliğe sahip belge, tüm resmi kurumlarda geçerli olur. Kimlik bilgileri ile oluşturulan belgenin alınabilmesi için vatandaşların sahip oldukları kendilerine özel şifre ile sisteme giriş yapması gereklidir.

Özel şifre ile girilen E-devlet kapısı, PTT tarafından verilen şifrelerin aktif edilmesiyle hizmet alınabilir hale gelir. E-devlet şifresi olmayan kişilerin en yakın PTT şubesine giderek şifrelerini alması gerekir. Uygulamanın sunduğu onlarca farklı hizmetten faydalanma ancak bu şekilde gerçekleşebilir.

Sosyal Güvenlik Kurumu internet sitesi ve E-devlet uygulamasının yanı sıra SGK’ ya doğrudan başvurarak da 4a hizmet dökümü alınabilir. Vatandaşlar bulundukları yerdeki SGK şubelerine başvurarak kimlik belgeleri aracılığı ile kısa süre içinde detaylı hizmet dökümlerini sorgulamaları ve bu belgeleri ıslak imzalı şekilde almaları mümkündür.

Yorumlar (0)