Tubidy Nedir?

Tubidy müzik programı, Iphone kullanıcılarının genel olarak yaşadığı müzik indirme sorununu ortadan kaldırabilmek adına geliştirilmiş bir uygulamadır.

BİLİM-TEKNOLOJİ 03.06.2020, 01:13
Tubidy Nedir?

Tubidy müzik programı, Iphone kullanıcılarının genel olarak yaşadığı müzik indirme sorununu ortadan kaldırabilmek adına geliştirilmiş bir uygulamadır. Aplikasyon, Youtube bazlı çalışmaktadır ve kullanıcılar sadece Youtube tarafından sunulan video ve müzik paylaşımlarını kendi cihazlarında kullanabilmektedir. İndirilen müzik veya videoların çalıştırılabilmesi için en temel unsur ise kullanıcıların internet erişimine sahip olmalarıdır. Çünkü indirilen medya unsurları, sadece internet varlığında çalıştırılabilmektedir. Ayrıca Tubidy müzik programı bünyesinde 240p, 360p, 480p, 720p ve MP3 dosya indirme formatları bulunmaktadır. Medya indirme işleminiz esnasında istediğiniz kaliteyi seçebilir ve indirme adımlarını gerçekleştirebilirsiniz. İndirme işlemi yapmak istemediğiniz durumlarda ise müzik veya video dosyanızı, Youtube üzerinden çalıştırabilir ve aynı zamanda telefonunuzu kullanmaya devam edebilirsiniz.

 Tubidy Kullanımı Ücretli Mi?

 Tubidy müzik programı, müşterilerine sunduğu hizmetlerin tümünü ücretsiz olarak yayınlamaktadır. Fakat uygulama içerisinde eklenti olarak bazı reklamlar, program kullanıcılarının karşısına zaman zaman çıkabilmektedir. Bu reklamları kaldırmanın bir yolu, programı geliştiren şirket tarafından duyurulmamıştır. Ayrıca programı ücretli olarak kullanmak isteyen kullanıcılar için aplikasyon içerisinde çevrimiçi satın alma işlemleri de mevcuttur.

 Tubidy Programı Nasıl Kullanılmaktadır?

 Tubidy medya programına, android cihazlar için Google Play üzerinden veya Apple türü cihazlar için Appstore üzerinden ulaşılabilmek mümkündür. Ayrıca uygulamanın resmi sitesi üzerinden de hiçbir indirme işlemi gerçekleştirmeden müzik veya video dosyalarınızı açıp dinleyebilirsiniz. Fakat dinlediğiniz müzikleri cihazlarınıza depolamanın tek yolu, uygulamayı telefonların mağaza uygulamasından indirerek, program üzerinden medya işlemlerini gerçekleştirmektir. Cihazlarınızın mağaza arama bölümüne ‘’Tubidy’’ yazdıktan sonra 45 MB’lık dosyayı indirmeniz, aplikasyona erişiminiz için yeterli bir adım olacaktır. Uygulama içerisinde bulunan favorilerim seçeneğinde en beğendiğiniz müzik ve video dosyalarınızı saklayabilir, istediğiniz zaman dinleyebilirsiniz. Son olarak uygulamanın geniş ayar sekmesinden dosyalarınızın dil seçeneğini değiştirebilir ve indireceğiniz dosyaların kalitesini cihazlarınızın özelliğine göre ayarlayabilirsiniz.

 Tubidy Programı Ülkemizde Yasal Olarak Kullanılabiliyor Mu?

 Tubidy programının kullanım özellikleri, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında yer almaktadır ve bu kapsam üzerinden değerlendirilmektedir. Bu kanun maddesinde hiçbir sanat eserinin izinsiz bir şekilde çoğaltılıp, kopyalanmasına ve ticari amaçlarla dağıtılmasına izin verilmemektedir. Bu durumların suç olduğu, ülkemiz kanunlarıyla yasa haline getirilmiştir. Fakat bu uygulama içerisinde ticari bir amaçla müzik veya video dosyası kullanmıyorsanız suç teşkil eden bir durum söz konusu olmamaktadır. Kısacası, eğer indirdiğiniz medya dosyalarının izinsiz şekilde paylaşımını, çoğaltılmasını ve ticari alışverişini yapmıyorsanız, Tubidy uygulamasının kullanımı, kullanıcılar için tamamen yasaldır. Aksi durumlarda hukuki yaptırıma maruz kalacağınızı ve aplikasyonun bu konuda hiçbir sorumluluk almadığını da hatırlatmakta fayda var.

Yorumlar (5)
GARZALI 4 yıl önce
Siz de yorum ve düşüncelerinizi bizimle paylaşın.
اختي حبيبتي 4 yıl önce
اختي حبيبتي
hiç kimse 3 yıl önce
uygulama güzel olabilir ama reklamlarından (cinsel içerikli)dolayı değeri sıfırlanıyor öyleki biz bu uygulamadan faydalnmak istesek bile reklamlarından dolayı tubidy kelimesini duymak bile istemiyorum
sizlerden ricam indirirken bir kere daha düşünün
hiç kimse 3 yıl önce
uygulama güzel olabilir ama reklamlarından (cinsel içerikli)dolayı değeri sıfırlanıyor öyleki biz bu uygulamadan faydalnmak istesek bile reklamlarından dolayı tubidy kelimesini duymak bile istemiyorum
sizlerden ricam indirirken bir kere daha düşünün
Papçi 04 2 yıl önce
İğrenç bir uygulama