Dolandırıcılık yapılan 135 internet sitesine erişim engeli

Adana'da jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucu, kurumların isimleriyle vatandaşların kredi kartı şifreleri ve sosyal medya hesaplarının ele geçirilmesi niyetiyle kurulan 135 internet sitesine erişim engellendi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.06.2021, 14:37 23.06.2021, 09:20
Dolandırıcılık yapılan 135 internet sitesine erişim engeli

Adana Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün, 15 Mayıs-15 Haziran 2021 arasında internet üzerinden suçlarla mücadele çerçevesinde çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

135 internet sitesi engellendi

Bu çalışmalar sonucunda; vatandaşların e-mail adreslerine, cep telefonlarına ve sosyal medya hesaplarına reklam göndererek HGS yükleneceği, hediye çeki verileceği, kart pandemi yardımı, aidatı iadesi, Kovid-19 aşı randevusu verileceği, cep telefonuna TL yüklemesi yapılacağı bahaneleriyle kurumların logoları ve adlarını kullanarak vatandaşların sosyal medya hesaplarını, kredi kartı şifreleri ve bilgilerinin ele geçirmek için oluşturulan 135 internet web sitesi tespit edildi. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine bildirilen bu siteler, Türkiye'den erişime engellendi.

Devlet aleyhine kamuoyunu yanıltıcı, terör örgütlerini övücü, olumsuz ve haksız algı oluşturan yayın yaptığı belirlenen 2 web sitesinin Türkiye'den erişime engellenmesi için Sulh Ceza Hakimliklerine başvuru yapıldı. Sulh Ceza Hakimliklerinin kararı ile Bilgi Teknolojilerin ve İletişim Kurumu tarafından bu internet sitelerine erişim engellendi.

18 şüpheli hakkında adli işlem

İnternet ortamında, sosyal medya paylaşım platformlarında herkese açık bir biçimde uyuşturucu ya da uyarıcı maddeye özendirme suçu işlediği belirlenen 13, terör örgütlerinin propagandasını yapan 5 sosyal medya hesabının kullanıcılarının kimlik bilgileri belirlenerek, Cumhuriyet Başsavcılıkları tarafından 18 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

7258 Sayılı Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet ettiği tespit edilen 140 internet sitesi ile birlikte Müstehcenlik ve Fuhuş maddelerine aykırı davrandığı tespit edilen 100 internet sitesi tespit edilerek, bu internet siteleri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna yapılan bildirimle Türkiye'den erişime engellenmesi sağlandı.

Yorumlar (0)