Chrome yeni güncellemeyle karardı

Google tarafından Chrome tarayıcı 78 sürüm kodlu güncellemesini aldı. Yeni güncelleme Android ve iOS için karanlık mod desteği sağlarken, masaüstü için ise yeni özellikler geldi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 13:00
Chrome yeni güncellemeyle karardı

ABD’li şirket Google’ın tüketicilere sağladığı hizmetlerden biri de milyarlarca kullanıcısı olan Chrome tarayıcı. Dünyanın en popüler internet tarayıcısı Google geliştirici ekibi tarafından sürekli yenilenerek güncelleniyor.

Şirket tarafından dün iOS, Android, Linux ve Windows için yeni bir güncelleme yayınlandı. 78 sürüm kodlu bu güncelleme çeşitli özelliklerle birlikte geliyor. Gelin bu yeni özelliklere birlikte bakalım.

Diğer bütün özelliklerinden önce Chrome yeni güncellemeyle birlikte, güvenlik sorunları ve bir dizi yenilikle geliyor. Yapılan bu düzeltme ve iyileştirmeler, Chrome 78’in çok daha hızlı ve kararlı çalışmasını sağlıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre yeni güncellemeyle 3’ü kritik olmak üzere toplam 37 farklı güvenlik güncellemesi bulunuyor.

Android güncellemesinde uygulamaya yeni bir senkronizasyon özelliği geliyor. Bu özellikle kullanıcılar, Chrome uygulamasında bulunan verileri Android cihazlarına kolayca gönderebiliyor. Bununla birlikte cihazlar arasındaki veri aktarımı da çok kolaylaşmış oluyor. Chrome uygulaması yeni güncellemeyle karanlık modda da kullanılabiliyor.

iOS platformu için sunulan güncelleme ise iOS 13 kullanılırsa karanlık mod desteği getiriyor. Ayrıca iPhone kullanıcıları Chrome uygulamalarına kredi kartı kaydedebiliyorlar ve okuma listesi, yer imleri ve son sekmeler gibi birimleri kart olarak görüntüleyebiliyorlar. Fakat bu özellik de yine iOS 13 ile birlikte kullanılabiliyor.

Chrome’un Windows, Linux ve macOS için yayınladığı güncellemesi daha ziyade görsellik odaklı bazı yenilikler içeriyor ve birtakım API’leri kullanıcılara sunuyor. Bu API’ler ile kullanıcılar çok daha pratik bir Chrome deneyimi yaşayabiliyor. Chrome’un yeni sürümünü mobil cihazlar için uygulama marketlerinden, masaüstü tarayıcılar için ise web sitesinden edinebilirsiniz.

Yorumlar (0)