8 milyon Android kullanıcısı tehdit altında

Android platformu uygulama gibi gözüken zararlı reklam yazılımlarıyla mücadele ediyor. Markette 8 milyonun üzerinde indirilen 42 uygulama kullanıcıları zorluyor.

BİLİM-TEKNOLOJİ 25.10.2019, 13:30 25.10.2019, 02:25
8 milyon Android kullanıcısı tehdit altında

Son zamanlarda Google uygulama marketinde bulunan zararlı yazılımlar hızlıca kaldırılıyor. Fakat alınan bütün önlemlere karşın market üzerinde uygulamaların herhangi bir onaya tabi olmadan yayınlanması, kötü niyetli uygulama geliştiricilerin de işini kolaylaştırıyor.

Dünyaca ünlü güvenlik firması ESET’in araştırmacıları kötü niyetli kişilerin reklam göstermek suretiyle para kazanmayı planladığı onlarca Android uygulamasını tespit etti. Şimdiye kadar 8 milyonun üzerinde indirilen 42 uygulama kullanıcıların başını derde sokuyor.

Facebook ve Google gibi çeşitli türde uygulamaları taklit eden bu zararlı uygulamalar dışarıdan bakıldığında normal uygulamalar gibi görünüyor fakat kullanıcı tarafından yüklendiğinde ekranda rastgele reklamlar çıkmaya başlıyor.

Uygulamaların yüklenmesi esnasında kısayolları da otomatik olarak kalktığı için bu uygulamaları kaldırmak biraz daha zor oluyor. Özellikle telefonlar konusunda çok deneyimi olmayan kullanıcılar tam ekran reklamlarla mücadele etmek durumunda kalıyor.

Bu uygulamaların içerisinde beş milyonun üzerinde indirmesi bulunan Video Download Master ve her biri 500 binin üzerinde indirmesi bulunan Rİngtone Maker Pro, SaveInsta ve Tank Classic gibi uygulamalar bulunuyor. Google, kullanıcıları rahatsız eden birçok uygulamayı marketinden kaldırdı ama hala zararlı olan birtakım uygulamalar varlığını sürdürüyor.

Yorumlar (0)