Camı patlamıştı ama satışı da patladı

Kurşun geçirmez camlara sahip pick-up aracı Cybertruck'ın lansmanında test gösterisinde cam kırılınca alay konusu olmuştu ama satışlarının patladığı ortaya çıktı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 24.11.2019, 06:25 24.11.2019, 06:38

Tesla şirketinin CEO'su Elon Musk, ilk elektrikli pick-up aracı olan "Cybertruck" için şu ana kadar 146 bin sipariş aldıklarını sosyal medya hesabından duyurdu. Zırhlı yapıya sahip olan ve kurşun geçirmez camları bulunan pick-up, lansman sırasında atılan demir bilye ile zarar görmüş ve tüm medyada alay konusu olmuştu.

Elektrikli otomobil şirketi Tesla, ilk elektrikli pick-up aracı "Cybertruck"ı 39 bin dolara satışa çıkarmıştı. Tanıtım toplantısı sırasında yaşanan kazaya rağmen Cybertruck, kısa sürede binlerce satış yaptı.

Elektrikli otomobil şirketi Tesla'nın CEO’su Elon Musk, Twitter hesabından "Cybertruck"ın satış rakamlarına ilişkin bilgi paylaştı. Tesla'nın CEO’su Elon Musk, şu ana kadar Cybertruck için 146 bin sipariş verildiğini açıkladı. Ayrıca Tesla'nın CEO’su Elon Musk, bu satışı reklamsız ve sıfır ciro ile yapıldığının altını çizdi. Tesla'nın CEO’su Elon Musk'ın "reklamsız" vurgusunun altında ise lansmanda yaşanan cam kazasının dünya medyası tarafından haberleştirilmesinin, bir anlamda "reklamın iyisi-kötüsü olmaz" anlayışının sonucunun bulunduğu görülüyor.

Lansmanda cam kırılınca alay konusu olmuştu

Tesla'nın ilk elektrikli pick-up aracı Cybertruck, zırhlı yapısı ve kurşun geçirmez cam özellikleri ile ön plana çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinin Hawthorne kentinde bulunan Tesla Design Studio’da aracın tanıtımı yapıldığı sırada alay konusu olacak bir hadise yaşanmıştı. Tanıtımın yapıldığı sırada test amaçlı metal bir bilye aracın camına atıldı ve kurşun geçirmez denilen cam hasar gördü. Olay karşısında Elon Musk da şaşkınlığını gizleyemezken dünya medyasında ve sosyal medyada bu durum alay konusu olmuştu.

Yorumlar (0)