Büyük Okyanus'un tabanından toplandı! Şaşırtan keşif!

Büyük Okyanus'un tabanındaki bir kırılma hattından toplanan örnekler, bilim dünyasını heyecanlandırdı. Dünyanın en az bilinen bölgesinden toplanan örnekler, en az 30 yeni hayvan türünün keşfedilmesine olanak sağladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.07.2022, 09:24 Hakan Öksüz
Büyük Okyanus'un tabanından toplandı! Şaşırtan keşif!

Büyük Okyanus olarak da bilinen Pasifik Okyasunu, içinde birçok gizemi barındırıyor. Okyanusun derin köşelerinde ne olup bittiği halen daha bilinmiyor. Birçok bilim insanı, "Mars'ın yüzeyi hakkında bile daha fazla şey biliyoruz." diyerek bu durumun gerçekliğini gözler önüne seriyor. 

Dünya'nın en gizemli bölgelerinden biri olan okyanusun tabanını araştırmak için harekete geçen İngiltere Doğa Tarihi Müzesi, denizin dip bölgesinden örnek toplayarak araştırma başlattı. Okyanusun tabanında yer alan 7 bin 250 kilometrelik bir kırılma hattı olan "Clarion-Clipperton" isimli bölgeden toplanan örnekler, laboratuvarda detaylı incelemeye alındı.

En az 30 yeni tür keşfedildi

"Sonuçları Zookeys" dergisinde yayımlanan çalışmanın sonuçları şaşırttı. Edinilen bilgilere göre bölgeden toplanan örnekler sayesinde en az 30 yeni hayvan türü keşfedildi. Uzaktan kumandalı bir araç yardımıyla 55 örneğin toplandığı aktarıldı. Bu örneklerden 48'inin çeşitli türlerdeki hayvanlara ait olduğu kaydedildi.

En az 30 türün bilim dünyası tarafından daha önce keşfedilmemiş olduğunun duyurulması heyecan yarattı. Bu türlerin içinde solucanlar, çeşitli mercan çeşitleri, bir denizanası ve solucanların bulunduğu aktarıldı. Toplanan hayvan örneklerinin 34 tanesinin 4 bin 800 metreden daha derin bir bölgeden çıkarıldığı belirtildi.

Bribiesca-Contreras: Mercan sömürüsü devam etmemeli!

Araştırmanın baş yazarı olan Dr.Guadalupe Bribiesca-Contreras, "Bu çalışma, okyanusun derinliklerinde şimdiye kadar keşfedilmemiş çok daha fazla canlı türünün bulunduğunu kanıtlıyor. İnsanlar, denizin dip bölgesindeki mercanları sömürüyor. Bu durumun devam etmesi halinde gelecekte birçok hayvan türü yok olacak. Bu çalışmanın gerçek değeri, keşfedilen hayvan türü sayısı değil. Araştırmanın okyanus tabanında yapılması çok önemli." dedi.

Yorumlar (0)