Gün geçtikçe büyüyor! İngiltere sağlıkta personel krizi yaşıyor

Çalışan azlığı sorunu bu defa da İngiltere'nin Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) vurdu. Meydana gelen bu açığın hastaların güvenliği noktasında ciddi bir tehlikeye sebep olacağı ifade edildi. Oluşturulan raporda, İngiltere'de 50 bin doğum uzmanı ve hemşire ile 12 bin doktor açığı bulunduğu ifade edildi. Bu durumun “şu ana kadar ülkenin sağlık sistemindeki en yüksek personel buhranı” olduğu aktarıldı.

DÜNYA 28.07.2022, 09:50 29.07.2022, 17:07
Gün geçtikçe büyüyor! İngiltere sağlıkta personel krizi yaşıyor

Eski Sağlık Bakanı Jeremy Hunt'ın başkanlığını gerçekleştirdiği İngiliz Parlamentosunun Sosyal ve Sağlık Bakım Komisyonu tarafından oluşturulan raporda, İngiltere'de 50 bin doğum uzmanı, 50 bin hemşire ve 12 bin doktor açığı bulunduğu belirtildi. Bu durumun İngiltere üzerinden "bu döneme gelene kadar ülkenin sağlık sisteminde meydana gelen en yüksek çalışan krizi" yaşandığı ifade edildi.

Covid-19 ile mücadelede tehlike oluşturabilir

Yayınlanan raporda, sağlık alanındaki personel açığı problemine çıkar yol oluşturulması Başbakan Boris Johnson'ın sonrasında vazifeye alınacak yeni başbakan tarafından en büyük öncelik olarak işleme alınması gerektiğinin altı çizildi.

İngiltere’nin sağlık alanındaki personel eksikliğinin ortadan kaybolması hususunda gereken adımların atılmaması durumunda ilerleyen zamanlarda Covid-19 pandemisiyle mücadele planlarının tehlikeye girebileceği belirtildi.

İngiltere yönetimi, “Uzun vadeli projeler üzerinde çalışıyoruz”

Konu ile ilgili olarak İngiliz yönetiminden gerçekleştirilen açıklamada, sağlık alanında görev yapan kişi sayısının gün geçtikçe yükseldiği, İngiliz Ulusal Sağlık Hizmetlerinin, daha çok istihdam alanı açabilmesi adına uzun vadeli projeler üzerinde çalıştığı aktarıldı.

Yorumlar (0)