Burdur'da yeni kelebek türü bulundu

Kelebek türü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından Burdur'da tespit edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 13.07.2019, 15:16
Burdur'da yeni kelebek türü bulundu

Tarım ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Genel Müdürlüğü tarafından, ülkenin biyolojik çeşitliliğinin kayıt altına alınması sürdürülüyor.

DKMP (Doğa Koruma ve Milli Parklar) Genel Müdürlüğü ekipleri tarafından Burdur'da yapılan arazi çalışmaları sırasında ilk kez görülen bir kelebek türüne rastlandı.

Burdur'da yapılan arazi çalışmaları sırasında ilk kez görülen kelebek türüne Anadolu Orakkanadı ismi verildi. Türkiye'nin birçok bölgesinde görülebilen Anadolu Orakkanadı adlı kelebek türü Burdur'da ilk kez tespit edildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DKMP) ekipleri tarafından görüntülenen Anadolu Orakkanadı isimli kelebek türüyle birlikte Burdur'da yaşadığı bilinen kelebek türü sayısı 129'a ulaştı.

Tarım ve Orman Bakanlığının açıklamasına göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Burdur Şube Müdürlüğü, Burdur'da kuş, kelebek gözlemciliği ve fotoğrafçılığını yaygınlaştırarak Türkiye genelindeki doğaseverleri Burdur'da buluşturmak için her sene faaliyetler yaparak farkındalık oluşturmaya uğraşıyor.

Yorumlar (0)