Bu bilgisayar dünyanın en zararlısı!

İçinde birçok virüsü bulunduran dünyanın en zararlı bilgisayarı bugün itibariyle satışa sunuldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 29.05.2019, 16:06
Bu bilgisayar dünyanın en zararlısı!

Çinli Guo O Dong şirketi zaman içerisinde karşılaştığımız, bilgisayarlara zarar veren virüslü yazılımları topladı. Topladığı yazılımların tümünü bir bilgisayara yükleyerek dünyanın en zararlı bilgisayarını üretti.

“BU VİRÜSLER 95 MİLYAR DOLARA MAL OLDU”

Dışarıdan bakıldığında sıradan bir dizüstü gibi görülen bu bilgisayara geçtiğimiz yıllarda 150 ülkeye yayılarak 200 bin bilgisayara zarar veren WannaCry yazılımı da yüklendi. Bu bilgisayar ayrıca daha önce 500 bin bilgisayara bulaşarak 15 milyar dolarlık zarara neden olan ILOVEYOU isimli zararlı yazılımda yüklendi. Bu bilgisayardaki virüsler dünyada toplam 95 milyar dolara zarara yol açtı.

BU VİRÜSLERİN HEPSİ BİR BİLGİSAYARDA

Bilgisayarda bulunan zararlı yazılımlar bunlarla sınırlı değil. MyDoom, SoBig, DarkTequila, BlackEnergy gibi bilgisayarınızı birkaç dakikada kullanılamaz hale getirecek baş belası yazılımlarda bu bilgisayarda mevcut.

Bilgisayarı üreten firma ona "The Persistence of Chaos" ismini verdi. Türkçe karşılığı ise “Kaosun İzi.”

New York merkezli DeepInstinct isimli firma bugün itibarıyla bu bilgisayarı satışa çıkardı. Açık artırma usulü ile satışa çıkarılan ‘dünyanın en zararlısı’  1.3 milyon dolara satıldı.

Yorumlar (0)