Bir de olaya koronavirüs gözünden bakın!

Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn'den koronavirüs ile ilgili tüm bildiklerimizi gözden geçirtecek açıklama...

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.07.2020, 17:40 08.07.2020, 17:52
Bir de olaya koronavirüs gözünden bakın!

Covid-19 salgınına koronavirüs gözünden bakan Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, virüsün ölü değil canlı insana ihtiyacının olduğunu, nasıl ki insan yaşamak için mücadele ediyorsa koronavirüsün de yaşamak için çabaladığını, bu yüzden öldürmemeyi öğrenmeye çalıştığını belirtti. Rus uzman, insanları fazla hasta da etmek istemiyor çünkü hastalanan kişi hemen kendini karantinaya aldığı için virüs yeni yaşam alanlarına erişemiyor.

Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn'den, yeni tip koronavirüs hakkında şimdiye kadar hiç düşünülmemiş bir tezi ortaya attı.

Yeni tip koronavirüsün saldırganlığının en erken 1yıl sonra düşüşe geçeceğini belirten Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, koronavirüsün insandan insana geçtikçe adapte olduğunu ifade ederek, virüsün taşıyıcısını "öldürmemeyi" öğrendiğinin altını çizdi.

Rus basınına konuşan Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, SARS-CoV-2 (Covid-19) diye adlandırılan yeni tip koronavirüsün saldırganlığının düşmeye başlaması için en az 1 yıl geçmesi gerektiğini, çünkü bu süre içerisinde koronavirüsün öldürmemeyi öğreneceğini iddia etti.

Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn iddiasının temelinde ise şu var: "Virüs, koronavirüsleri öldürecek tüm tedavi metotlarına karşı kendini yenileme zekasına sahip. Buna rağmen ölümcüllüğü azalıyor. Çünkü öldürmek istemiyor. Tek isteği kendisinin de yaşaması ve yeni yaşam alanlarına ulaşabilmeleri."

İnsanlar nasıl ki koronavirüsü öldürüp yaşamak için çare arıyorsa koronavirüsün de taşıyıcısını öldürmeyip yaşamını sürdürmeyi öğrenmeye çalıştığını belirten Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, insanların aşı için ihtiyaç hissettiği süre kadar koronavirüsün de bunu öğrenme süresine ihtiyacının olduğunu ifade etti.

Koronavirüsün 1 yıldan 3 yıla kadar ve belki de daha fazla süreye ihtiyacı olduğunu ifade eden Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, "Bu konunda yapılacak hiçbir şey bulunmuyor, SARS-CoV-2 böyledir!" dedi.

Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Koronavirüs, taşıyıcısı konumundaki insandan bir başka insana geçtikçe adapte oluyor. Bu şekilde taşıyıcısını öldürmemeyi öğreniyor, öğrenmeye çalışıyor. Böylelikle yayılmaya devam edebiliyor. Taşıyıcısını ağır hastalandırmanın ya da öldürmenin kendisinin de sonu olduğunu biliyor. Ağır hastalandırma bu yüzden koronavirüse yarar sağlamıyor. Zira ağır hastalanan taşıyıcı, diğer insanlarla temasını kesiyor ve enfeksiyonu o kadar aktif yayamıyor. Bu da koronavirüsün işine gelmiyor."

Yalnızca ilk zamanlar ağır geçiyor

Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, 1930-1940 yılları arasında enfeksiyon hastalıklarının evrimini inceleyen bilim adamlarının salgın hastalıkların sadece ilk zamanlarda ağır seyrettiğini ancak sonraki süreçte daha hafif seyrettiğini tespit ettiklerini hatırlattı.

1930-1940'lı yıllardaki tespitleri değerlendiren Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, koronavirüslerin prensip olarak vücutlara yumuşak davranma meyilinde olduğunu, taşıyıcısına çok fazla zarar vermeden insan bedeninin kendisine sağladığı imkanlardan faydalanmaya, yaşamaya ve çoğalmaya adapte olduğunu belirtti.

Sputnik internet sitesindeki haberde Rus viroloji uzmanı Prof. Dr. Anatoliy Altşteyn, yeni tip koronavirüsün de aynı yolu izleyeceğini umduğunu dile getirerek sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Fakat SARS-CoV-2'nin (yeni tip koronavirüs) her şeyden önce yüksek insidans oranı ile diğer koronavirüslerden daha farklı olduğunu unutmayalım."

Yorumlar (0)