Bilgi ve iletişim sektörü, Türkiye’de son 15 yılın zirvesine oynadı!

Salgın sürecinde evlere kapandığımız son bir yıl içerisinde, bilgi ve iletişim uygulamalarına olan ihtiyaç oldukça arttı. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre bilişim sektörü, geçen yıl Türkiye'de yüzde 13,7 büyüdü. Böylece bilgi ve iletişim,son 15 yılın en iyi performansını göstermiş oldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.03.2021, 14:12
Bilgi ve iletişim sektörü, Türkiye’de son 15 yılın zirvesine oynadı!

Koronavirüs salgını sürecinde insanlık, son bir yıldır evden yaşam sürdürüyor. Salgınla beraber alınan önlemler ve kısıtlamalar doğrultusunda eğitimden sosyal hayata, ekonomiden çalışma yaşamına birçok değişim yaşandı. Bu bağlamda uzaktan eğitim ve evden çalışma modeli benimsenirken,  çevrimiçi gerçekleştirilen festival, organizasyon ve etkinliklerle beraber, bilgi ve iletişim uygulamalarına olan ihtiyaç oldukça artmaya başladı.

Yüzde 13,7'lik bir büyüme yakaladı

Bu durum yeni telefon ve bilgisayar ihtiyacına da hız kazandırırken, Bilgi ve iletişim sektörü de gün geçtikçe payını yükseltmeye başladı. Bilişime duygulan ilgi doğrultusunda büyüyen rakamlar, Türkiye İstatistik Kurumu’nun verileri açıklamasıyla beraber belli oldu. Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğine bakıldığında bilgi ve iletişim sektörü, yıllık bazda yüzde 10,9’luk bir büyüme yakaladı. İkinci çeyrekte ise yüzde 12,2 büyüyen sektör, üçüncü çeyrekte 15,7, dördüncü çeyrekte de 15,1 büyüme kaydetti.

Bilgi ve iletişim sektörü, 2020 yılında büyük bir performans sergiledi. Ortalama yüzde 13,7'lik büyüme yakalayan sektör, bu payda ile olukça dikkat çekti. Böylece bilgi ve iletişim sektörü 2006-2020 döneminde, son 15 yılın en iyi büyüme verisini yakaladı. Ayrıca sektör, 2005'te yüzde 19,2 büyüme de göstermişti.

Yorumlar (0)