Balıkesirli öğretmen CERN'e çağırıldı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde görev yapan fizik öğretmeni Alper Kılıç, İsviçre'de bulunan CERN'e (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) davet edildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.02.2020, 11:47
Balıkesirli öğretmen CERN'e çağırıldı

Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Alper Kılıç, İsviçre'nin Cenevre şehrinde yer alan ve içerisinde "Büyük Hadron Çarpıştırıcısı"nın da bulunduğu CERN'e (Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi) davet edilen Türk öğretmenler arasına katıldı.

Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezinde (CERN) 8 gün süreyle "evrenin oluşum sırları" konusunda eğitim görecek olan Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Alper Kılıç, CERN'deki eğitim programlarına katılarak gözlemci ülke olan Türkiye adına yapılan çalışmaları takip edecek.

1954 yılında 12 ülkenin ortaklığında kurulan ve günümüzde Türkiye'nin gözlemci ülke sıfatıyla bulunduğu Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezinde 10 bin kadar fizikçinin görev yaptığını söyleyen Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Alper Kılıç duygularını şu şekilde aktardı:

"Türkiye'den Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezine (CERN) gitmek için 388 kişi başvurdu. Sınav sonrası sayımız 50'ye indirildi. Daha sonra CV elemelerinde ise bu sayı 35'e düştü. Ben de Balıkesir şehrinden katılan tek fizik öğretmeni olarak Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezine (CERN) davet edildim. Daha önceden Balıkesir'den CERN'e katılan fizik öğretmeni olmamış. Kendi imkanlarımla gidiyorum. Türkiye 4 yıldan bu yana Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezine (CERN) fizik öğretmeni gönderiyor. Tabi her meslek öğretmeni gibi benim de Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezine (CERN) gitmek hayalimdi. Böyle bir hayalimi gerçekleştirmek bana inanılmaz heyecan veriyor. Türkiye ve Balıkesir adına bunu yapabilmek de gurur verici benim için. Orada 8-10 gün arasında bir eğitim alacağız. İncelemelerde bulunarak bu inceleme ve tespitlerimi burada öğrencilerimle paylaşacağım. Bu arada tabii ki öğrencilerim de en az benim kadar heyecanlı."

Bandırma Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi 12. sınıf öğrencisi Kutay Dalkılınç ise fizik öğretmeni Alper Kılıç'ın Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezine (CERN) gidecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek şunları söyledi:

"Öğretmenimizin Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezine (CERN) gitmesi bizim için gurur duyulacak bir olay. Orada yapılanları bizler fizik derslerimizde müfredatta işliyoruz. Bu açıdan da çok yararlı olacağına inanıyoruz. Alper Kılıç öğretmenimizin fizik alanında Bandırma'da bilinen tanınan bir öğretmen. Bu konuda da seçilmesi ve ön plana çıkması bize gurur verdi."

Yorumlar (0)