Edirne Emniyeti birinci oldu

Edirne emniyeti uyuşturucuyla mücadelede büyük başarı elde ederek Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede birinci oldu.

GÜNDEM 02.02.2020, 11:59
Edirne Emniyeti birinci oldu

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında belirlenen kriterler çerçevesinde şehirler arasında değerlendirme yapıldı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının belirlediği kriterlere göre, 2019 yılında uyuşturucuyla mücadele kapsamında 200-400 bin nüfuslu illerin polis sorumluluk bölgesinde yapılan değerlendirme sıralamasında Türkiye birinciliğini kazandı.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerine plaketi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, 24 Ocak'ta Antalya'da düzenlenen Narkotik Suçlarla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda verildi.

Uyuşturucu tacirlerine nefes aldırmıyorlar

Edirne'de uyuşturucuyla mücadele kapsamında 2019 yılında 483 olaya müdahale eden Edirne polisi, 732 zanlıya "uyuşturucu madde ticareti yapmak ve kullanmak" suçlarından işlem yaptı.

"Uyuşturucu ticareti" suçundan 227, uyuşturucu kullanmak suçundan 505 zanlı hakkında işlem yapan Edirne polisi, 97 zanlıyı da tutukladı.

Edirne Emniyet Müdürlüğünün 2019 yılında düzenlediği operasyonlarda, 165 kilo 587 gram likit eroin, 15 kilo 407 gram eroin, 898 kilo 577 gram sukunk, 14 kilo 767 gram bonzai, 18 bin 305 ecstasy hap, 53 kilo 27 gram esrar, 170 gram metamfetamin, 12 gram kokain, 400 kök Hint keneviri ele geçirildi. 

"Gece gündüz peşindeyiz"

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, yaptığı açıklamada, devletin, uyuşturucudan kurtulmak isteyenlere tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, uyuşturucuyu bırakmak isteyenlere öncelikle ailesinin destek olmasının büyük önem taşıdığını kaydederek, "Eskiden aile 'kol kırılır, yen içinde kalır' diyerek bunları dışarı yansıtmıyordu. Şimdi kardeşi uyuşturucu kullanan abla emniyete ihbar ediyor. İllallah etmiş, can güvenliğinden korkan anne ve baba bize geliyor. Hiçbirinin amacı evlatlarını rezil etmek, zor durumda bırakmak değil. Bilakis evlatlarını bu illetten kurtarmak için bunu yapıyorlar. Ve bu yapılabilecek en doğru hareket." diye konuştu.

Uyuşturucu satıcıları ve kullananlara yönelik mücadelenin kararlı şekilde devam edeceğinin altını çizen Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, sözlerini şu şekilde noktaladı:

"İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun talimatıyla Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bazı kriterler getirdi. Genel Müdürlüğümüz de bu konuyla ilgili bizi denetliyor. Biz de bu denetlemeyi analiz edip, ona göre önlem geliştiriyoruz. 'Hangi il ne yapıyor, uyuşturucu madde konusunda operasyon yapmış mı, satıcı ya da uyuşturucu yakalamış mı, bu konularla ilgili başka illerle koordine kurmuş mu?' gibi değerli kriterler... Emniyet Genel Müdürlüğünün (EGM) yaptığı değerlendirmede 2019 senesinde büyükşehirler dışında kendi kategorimizdeki iller arasında uyuşturucuyla mücadelede en başarılı il seçildik. Bu bize büyük gurur verdi. Bu başarı, arkadaşlarımızın özverili çalışmasının neticesidir."

Yorumlar (0)