Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine Google’dan ödül 

Bahçeşehir Üniversitesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri birinci sınıf öğrencisi olan Çağrı Serpin ve arkadaşları, geri dönüşüm projesi sayesinde Google’dan ödül aldılar. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 22.03.2021, 13:09 22.03.2021, 16:33
Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine Google’dan ödül 

Google Developer Student Clubs tarafından düzenlenen People & Peace Hackathon isimli yarışmada genç girişimciler projelerini sergilediler. Yarışmaya katılan BAU 1. sınıf öğrencileri ise “geri dönüşüm projesi” ile yarışmada yer aldılar.

Yeni nesil geri dönüşüm projesi

Çağrı Serpin ve arkadaşları tarafından oluşturulan projede “yeni nesil geri dönüşüm” teması yer alıyor. Projeye göre geri dönüştürülebilir plastik atıklar geri dönüşüm otomatına atıldığında “ulaşım bakiyesi” alınacak.

We’ye Google’dan ödül

Çağrı ve arkadaşlarının geliştirdiği ve adı “We” olan proje, yarışmadaki 22 proje arasından birinci seçildi. Projenin birincisi öğrenciler, bu uygulamanın otobüs, metrobüs ve metro duraklarında kullanılabileceğini belirtti.

Ayrıca atılan dönüşüm maddelerinin insanlara puan olarak yansıyabileceğini ve bunların anlaşmalı olan kafelerde ve alışveriş alanlarında “indirim” olarak kullanılabileceğini de belirten Serpin, otomatlardaki ağırlık sensörleri sayesinde hangi bölgedeki otomatların ne kadar dolduğu da uzaktan izlenebilecek, ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)