Aşk Engel Tanımaz filmindeki şaşırtıcı Uma Thurman detayı!

1999 yılında yayınlanan ve en sevilen romantik filmlerden biri olan ‘Aşk Engel Tanımaz’ filmindeki detay, yıllar sonra ortaya çıktı. İddiaya göre filmin hikayesi, Amerikalı aktris Uma Thurman’un yıllar önce yaşadığı bir aşktan esinlenilerek oluşturuldu.

DÜNYA 22.03.2021, 13:47 22.03.2021, 16:33
Aşk Engel Tanımaz filmindeki şaşırtıcı Uma Thurman detayı!

Hollywood dünyasının 1999 yılına damga vuran aşk filmlerinden ‘Aşk Engel Tanımaz’ hakkında ortaya çıkan detay, herkesi şaşırttı. Yıllar sonra ortaya atılan iddia, izleyiciyi filmi yeniden izlemeye sevk etti.



Yönetmenliğini Roger Michell’in paylaştığı ve orijinal adı “Nothing Hill” olan film, başrollerde Julia Roberts ve Hugh Grant’i buluşturmuştu. Filmin ana hikayesinin, ünlü aktris Uma Thurman’ın çok eskiden yaşadığı bir aşktan ilhamla yazıldığı iddia edildi.

Her şey, Hugh Grant’ın röportajda söylemesiyle başladı

Aşk Engel Tanımaz filmi, kitabevi sahibi olan William ve yıldız bir oyuncu olan Anna Scott arasında başlayan büyük bir aşkı konu alıyor. Aslında olan, başrol oyuncu Hugh Grant’ın verdiği röportajda söylediği iddia ile başladı. 60 yaşından usta sanatçı, filmin gerçek bir hikayeden uyarlandığını söylemiş ve bir mağazada ünlü bir kadının, bir adamla tanıması sonrası yaşananları hikayeleştirdiklerini belirtmişti.

Filmin senaristi, kitabevi sahibiyle üniversiteden arkadaş

Konu hakkında bir araştırmaya girişen İngiliz medya kaynakları, hikayenin Amerika Birleşik Devletleri’ne bağlı yıldız oyuncu Uma Thurman’ın, o yıldız oyuncu olabileceğini iddia etti. ‘Fulp Fiction’ ve ‘Kill Bill’ gibi ikonik filmlerle bilinen Thurman’un 1994 yılında yaşadığı gerçek hikayenin, filme ilham olduğu belirtildi. Hatta filmin senaristi Richard Curtis’in de, William Sieghart ile üniversiteden arkadaş olduğu ve bu hikayeden etkilenerek filmi yapmaya karar verdiği söyleniyor.

Yorumlar (0)