Ay’a gönderilmişti! Orion uzay aracı, Dünya’yı görüntüledi

Geçtiğimiz günlerde Ay’a fırlatılan Orion uzay aracı, yolculuk esnasında Dünya’yı görüntülemeyi başardı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.11.2022, 11:25 18.11.2022, 11:29
Ay’a gönderilmişti! Orion uzay aracı, Dünya’yı görüntüledi

SLS roketi ile Ay’a doğru yola çıkan Orion uzay aracından heyecan verici bir görüntü geldi. NASA’nın Artemis görevi kapsamında Ay’a hareket eden dev uzay aracı, Dünya’nın fotoğrafını çekerek bilim dünyasını heyecanlandırdı. NASA, Artemis görevi kapsamında 3 yıl içinde Ay’a, sonrasında ise Mars’a astronot göndermeyi hedefliyor. 

42 günlük görev için uzaya fırlatıldı

Bu tarihi görevde Blue Origin, Dynetics ve SpaceX gibi uzay şirketlerinden yardım alan NASA, kendi üretimi olan ‘SLS’ isimli dev roketiyle de yolculukları daha güvenli hale getiriyor. Uzun bir süre teknik aksaklıklar sebebiyle göreve başlayamayan SLS roketi, önceki gün uygun koşulların oluşması sonrası başarıyla uzaya fırlatıldı. Roket, üzerinde bulunduğu Orion uzay aracını 42 günlük bir görev için Ay yörüngesine yerleştirecek. Dev uzay aracının bu yolculuk esnasında Dünya’yı görüntülemesi, bilim dünyasında yeni bir heyecan uyandırdı. Dünya’ya ait görüntünün, Orion üzerindeki bir kamera tarafından çekildiği duyuruldu. 

Artemis projesinin ilk etabı olacak olan görev kapsamında NASA, bugüne kadarki en güçlü fırlatıcı roket sistemi olan SLS roketini ve astronotların içinde bulunacağı Orion uzay aracını kullanıyor. Ancak SLS roketi, yalnızca keşif amaçlı olacağı için astronotsuz görev yapacak.

Yorumlar (0)